...
ГоловнаКулінаріяКухарі склали список спецій, які мають бути на кухні у кожної господині

Кухарі склали список спецій, які мають бути на кухні у кожної господині

Підпишіться на нас:

Людство давно знайоме з прянощами: спочатку їх використовували як ліки, а потім помітили потенціал у кулінарному мистецтві.

Фахівці вважають, що натуральні якісні спеції дозволяють краще розкрити страви, підкресливши їхню особливість.

Подробиці

Не варто забувати про те, що приправи допомагають зміцнити здоров’я та посилити захисні функції організму.

Незважаючи на той факт, що кожна спеція має свої переваги, кухарі склали список спецій, які мають бути на кухні у кожної господині:

1.Лавровий лист.

Без нього важко уявити суп або бульйон: він дає приємний відтінок смаку та тонкий аромат. Маленька хитрість полягає в тому, щоб після приготування забрати лавровий лист, інакше він може дати першим стравам неприємну гіркоту. Також лавровий лист широко використовують у процесі маринування різних заготовок.

2.Перець горошком.

У нього ті ж “здібності”, що й у лаврового листа. Його часто застосовують для приготування супів та маринадів. Він надає приємну “перчинку” будь-якій страві.

3.Чорний перець.

Важко знайти більш універсальну та популярну приправу, яка використовується скрізь, крім випічки. Перцем неможливо зіпсувати навіть овочевий салат. Головне – знати міру.

4.Куркума.

Ця пряність завоювала популярність після того, як ученим удалося підтвердити її унікальні корисні властивості для організму, яким просто немає рівних. Це захист від серйозних хронічних захворювань та доступний засіб для зміцнення імунної системи. Ідеально підходить для страв із птиці, риби, овочів, макаронних виробів. Надає страві приємного жовтого відтінку.

5.Пекучий перець.

Цей вид перцю підходить не тільки любителям гострої їжі: часто пекучий перець використовується в невеликій кількості для того, щоб надати страві трохи пікантності. Він має антибактеріальну дію і допомагає прискорити процес обміну речовин.

6.Кориця.

Цю корисну пряність універсальною не назвеш, але випічку без неї уявити практично неможливо. Також кориця прикрасить будь-який гарячий напій – каву, чай, глінтвейн, імбирний напій.

7.Сушені трави.

Тут кожен матиме свої улюблені, але варто знати одну просту річ: саме сухі трави дозволяють надати страві максимальний аромат.

8.Імбир.

На смак він відрізняється від сирого кореня імбиру. Його можна використовувати при приготуванні страв із риби та овочів. Надає їжі характерний терпко-пряний присмак. А ось рибі допомагає позбутися неприємного присмаку. Ця спеція дуже корисна.

9.Карі.

Карі можна назвати універсальною спецією, яка не стане зайвою ні в супі, ні в рагу. Також вона відмінно підійде до приготування м’ясних страв.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...