...
ГоловнаЗдоров'яДієтологи розповіли, від яких "здорових" продуктів варто відмовитися

Дієтологи розповіли, від яких “здорових” продуктів варто відмовитися

Підпишіться на нас:

Всі ми знаємо, що є продукти, яких краще уникати, наприклад, тих, у яких занадто багато цукру чи трансжирів.

Але є шкідлива їжа, яку виробники видають за «зожну», про неї розповіли експерти, а ми зібрали їхні поради в одній статті.

Протеїнові батончики

“Високий вміст білка” – дуже популярний напис у світі сучасного маркетингу, – говорить дієтолог-терапевт Ейлса Хіченс. — Коли ми купуємо такі продукти, то думаємо, що вибираємо на користь здоров’я. Але дуже часто такі батончики містять багато цукру, тому що їх основними інгредієнтами є фініки, сироп рисовий або концентрат виноградного соку. Тому звертайте увагу на склад, перш ніж купувати батончики, інакше їх вживання призведе до збільшення рівня цукру в крові та ваги».

Мультизерновий хліб

«Мультизерновий хліб насправді містить велику кількість цукру, солі, камеді та рафінованих рослинних олій, і тому трохи доданого в тісто насіння не роблять його корисним», — пояснює експертка з харчування Холлі Зокколан. Вона радить читати етикетку та уникати продуктів із соняшниковою та ріпаковою оліями — вони можуть викликати запалення. Також Холлі нагадує, що не варто плутати мультизерновий хліб із кориснішим цільнозерновим.

Йогурт

Йогурт неймовірно корисний для кишечника і є відмінним джерелом білка. Однак дуже часто під виглядом йогурту над продають йогуртові продукти, що містять величезну кількість цукру – і привіт, розлад шлунка і стрибки глюкози в крові», – пояснює експертка з харчування Холлі Зокколан. Вона радить ніколи не купувати солодкий йогурт і віддати перевагу кисломолочним напоям із простим складом.

Рослинне молоко

«Багато молочних продуктів на рослинній основі, особливо ароматизованих, містять багато цукру, жиру, олії, солі та загусників, і не такі вже й корисні для здоров’я», — пояснює спеціалістка з фітнесу та харчування Пенні Вестон. За її словами, «правильне» рослинне молоко має складатися лише з двох інгредієнтів: товченого мигдалю/рису/вівса/кокосу та води.

Темний шоколад

«Вважають, що темний шоколад є ідеальним здоровим десертом, проте більшість його видів містять дуже багато цукру, який підвищує ризики розвитку карієсу, діабету другого типу та серцевих захворювань», — каже дієтолог Джесс Хіллард. Вона радить їсти тільки ті ласощі, де на 100 г продукту припадає не більше 3-5% доданого цукру.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Дієтолог розповіла, чи правда, що сирі овочі корисніші

Хоча деякі корисні для організму поживні речовини можуть руйнуватися при нагріванні, як варені, так і сирі овочі мають...

Як, не здаючи аналізи, виявити дефіцит йоду: тест у домашніх умовах

Йод відіграє важливу роль у синтезі гормонів щитовидної залози, а його дефіцит в організмі відразу ж відбивається на...

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...