...
ГоловнаКулінаріяКулінари перерахували 7 помилок на кухні, які негативно позначаються на здоров'ї

Кулінари перерахували 7 помилок на кухні, які негативно позначаються на здоров’ї

Підпишіться на нас:

На кухні важливо не тільки дотримуватися пропорцій і дотримуватися рецептів, але й думати про безпеку: при помилках ми ризикуємо “відкрити” наш організм для патогенних організмів.

Тому намагайтеся підходити до питання приготування їжі правильно з усіх боків.

Подробиці

Яких популярних помилок варто уникати:

1.Мити курку та м’ясо.

Бажання очистити продукт є природним та нормальним, проте не піддавайтеся цьому пориву. Під час термічної обробки мікроби і так загинуть.

2.Неправильне розморожування.

Не варто намагатися схитрувати та прискорити цей нешвидкий процес за допомогою гарячої води або замочування. Справа в тому, що це, звичайно, прискорить розморожування, проте так утворюється велика кількість шкідливих мікроорганізмів. До того ж, якість м’яса суттєво погіршиться.

3.Тріснутий посуд.

Народна мудрість здавна говорила про те, що такий посуд треба викидати. Справа в тому, що в сколах знову-таки добре почуваються бактерії, що руйнують наш організм.

4.Рушники.

Багато хто використовує їх для того, щоб позбавити від надлишку вологи посуд або продукти. Але вони завжди перебувають у відкритому просторі, що перетворює їх в легку здобич для бактерій. Якщо ви хочете ними користуватися, то відправляйте у прання частіше.

5.Обробна дошка.

Багато хто робить цю помилку: використовують один предмет для всіх видів продуктів і миють тільки в тому випадку, коли “аромати” стають зовсім нестерпними.

Краще придбайте окремо по дошці для курки, м’яса, риби та овочів і мийте їх одразу після використання. Це не лише покращить якість їжі, а й захистить від бактерій.

6.Ніж.

Не варто робити ставку на універсальний ніж для всього: такий підхід неправильний. У овочів, м’яса, риби та хліба має бути окремий прилад, який спеціально “заточений” під особливості продуктів.

7.Губка.

Їх потрібно часто міняти, оскільки вологе середовище – це справжній рай для патогенних мікроорганізмів. Також пам’ятайте, що губкою для посуду більше нічого мити не можна.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...