...
ГоловнаЛайфстайлЯкі попередники на грядці зашкодять росту капусти: принципи сівозміни

Які попередники на грядці зашкодять росту капусти: принципи сівозміни

Підпишіться на нас:

Щорічно дачники проводять експерименти та намагаються правильно вибирати місце для висаджування. Звичайно, правила сівозміни потрібно брати до уваги. Попередні рослини, які росли на грядці, можуть залишати після себе шкідників, хвороби, збіднювати ґрунт, що призведе до невдалого вирощування наступної культури. І для капусти це також дуже актуально.

Подробиці

Не дуже зручно, що рослини не можуть уживатися в потрібному місці та в потрібний момент. Саме тому доводиться кожен раз шукати нові комбінації.

Капусту не варто вирощувати щороку на одному й тому ж місці. Вона досить сильно витягує з ґрунту поживні речовини, тому на наступний сезон в землі просто не вистачить запасу родючості.

Якщо на вибраній грядці росли дайкон, хрін, редиска, то пісня них капуста буде рости без смаку. Вона не матиме достатньо поживних речовин, як змогли б забезпечити їх потрібні якості.

Є також інші попередники, про яких варто знати. Наприклад, гарбуз не є хорошим прикладом для капусти. Порушення розвитку кореневої системи — яскравий приклад. Також капуста буде не для зберігання. Вона матиме властивість швидко гнити. Тож місце для висаджування капусти потрібно вибирати обачно.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...