...
ГоловнаЛайфстайлФітофтороз помідорів: пам'ятка для дачників, щоб виростити здоровий врожай

Фітофтороз помідорів: пам’ятка для дачників, щоб виростити здоровий врожай

Підпишіться на нас:

Грибкове захворювання під назвою фітофтороз добре відоме дачникам. Це один з найгірших моментів в сезоні, коли боротьба йде на виживання кущів, томатів та врожаю загалом.

Фітофтороз може з’являтися в різний період, що залежить більше не від місяця, а виключно від погоди та температури повітря. Як тільки стане вогко та холодно, фітофтора не забариться вилізти на листі та стеблах. Температура повітря нижче +10 градусів — сигнал до появи захворювання.

Подробиці

Якщо ви не хочете залишити врожай помідорів на знищення фітофторозу, тоді потрібно дотримуватися певних правил. Про них і піде зараз мова.

Найперше треба вибирати стійкі до грибкових захворювань сорти. Вони вже відразу мають підвищений імунітет, тому шансів виростити врожай більше.

Для регіонів, де літо досить коротке, а ночі холодні, рекомендується вибирати детермінантні сорти. Їх плоди достигають значно швидше.

І все залежить від догляду. Робіть його правильно, тоді все буде добре. Вчасно обривайте зайве нижнє листя, щоб не накопичувалася волога. Бо вона стає причиною фітофтори. Поливати помідори до появи плодів потрібно 1 раз на тиждень. Розхід в середньому по 1 л на рослину. Коли плоди з’явилися, тоді потрібно збільшити полив — кожні 5 днів по 3 л на рослину. Якщо все робити вчасно т уважно, врожай буде щедрим.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...