Що потрібно знати, перш ніж пробувати інтервальне голодування

Підпишись на нас:

Інтервальне голодування популярне вже не перший рік, і легко зрозуміти чому. Обмежити час прийому їжі набагато простіше, ніж повністю змінити звичний раціон.

Періодичне голодування допомагає скинути вагу, зберігши при цьому м’язову масу, боротися із запаленням і навіть активувати процес аутофагії, який уповільнює процес старіння та зменшує ризик розвитку онкологічних, серцево-судинних та нейродегенеративних захворювань.

Звучить привабливо, правда? Однак є нюанси, про які треба обов’язково знати, перш ніж спробувати інтервального голодування.

Немає плану, який би підходив усім

Існують різні схеми інтервального голодування, і жодна з них не універсальна. Ти повинна враховувати свої цілі та особливості: можливо, варіант 20:4, що дозволяє швидко спалювати велику кількість жиру, виявиться для тебе занадто жорстким, і краще дотримуватися «повільного», але 12-годинного голодування.

Шукати «своє» ІГ доведеться методом спроб і помилок

Ти можеш виявити, що вибраний план робить тебе дратівливою або погано поєднується з графіком твоїх тренувань. Це не означає, що інтервальне голодування тобі не підходить — можна спробувати інші протоколи та знайти той, який буде комфортним.

Стрес може звести нанівець усі ефекти періодичного голодування

Наш організм не любить зміни – він не захопиться тим, що графік харчування став іншим. Відповіддю на «нововведення» може стати підвищення рівня кортизолу, який завадить тобі худнути — саме тому фахівці радять ніколи не розпочинати складні схеми на кшталт 20:4.

За тиждень до менструації треба відмовитися від жорстких схем ІГ

У цей час ми стаємо дуже вразливими, і тому експерти рекомендують уникати додаткових стресів, зокрема голодування. Не обов’язково відмовлятися від ІГ повністю, але плани 20:4 та 16:8 краще змінити на 12-годинну відмову від їжі.

Інтервальне голодування не дає права їсти все поспіль

Деякі люди думають, що періодичне голодування дозволяє під час вікна харчуватись будь-якими продуктами, і це велика помилка. Дуже важливо звертати увагу на те, що ти їси — тобі потрібен якісний білок у достатній кількості, клітковина, складні вуглеводи та корисні жири, а від ультраобробленої їжі слід відмовитися.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як приготувати ідеальну запіканку з сиру: 5 простих правил

Сирна запіканка може стати бажаним гостем на вашій кухні,...

Чому гине розсада огірків: 3 часті помилки

Не секрет, що справи городні потребують чимало зусиль та...

Як посмажити ніжну червону рибу менш ніж за 10 хвилин

Про користь червоної риби не чув лише лінивий, тож...

3 рослини, які приховано шкодять іншим культурам: не бур’яни, а шкоду завдають

Виявляється, деякі культурні та декоративні рослини можуть стати прихованими...

Які помилки ми робимо при варінні кави

З ранку перш за все хочеться порадувати себе чашкою...

Секрет урожайних помідорів: всього два підживлення

Вирощування здорових та смачних помідорів є пріоритетом для багатьох...