...

Що робити, щоб губи не обвітрювалися – і як їх вилікувати

Підпишіться на нас:

Весною губи страждають не менше, ніж шкіра рук чи обличчя. Вони обвітрюються, покриваються тріщинами і червоніють, що не тільки приносить дискомфорт, але часто псує зовнішній вигляд губ. Розповідаємо, як захистити губи від обвітрювання та як їх швидко вилікувати.

Подробиці

Щоб захистити губи від обвітрювання, за звичку візьміть використання бальзаму або крему для губ. Завжди носіть його з собою в сумці і не забувайте зволожувати губи перед виходом на вулицю – шар засобу захистить їх від холоду та вітру. Якщо ви любите яскраві помади, і особливо матові, також використовуйте бальзам перед тим, як наносити колір. Губи можуть покриватися тріщинами і від авітамінозу, який нерідко настає весною. Включіть у щоденний раціон фрукти та овочі, багаті на вітаміни та мінерали. Якщо це не допомагає, спробуйте здати аналізи та проконсультуватися з лікарем – можливо, вам призначать приймати вітаміни як харчову добавку.

Не варто забувати і про скраб: для губ він корисний так само, як і для обличчя. Використовуйте щадні скраби для ніжної шкіри або спробуйте зробити такі самі. Наприклад, змішайте кокосове масло з кавовою гущею, що залишається в кавомолці. Після скрабу обов’язково зволожуйте губи – за допомогою маски, крему, бальзаму або олії.

Якщо губи вже обвітрілися, вилікувати їх можна навіть за допомогою найпростіших засобів. Наприклад, спробуйте розтопити мед на водяній бані та нанести його на губи на півгодини – така маска швидко та дбайливо відновить шкіру. Також чудово допомагає і звичайна оливкова олія: наносите її ватною паличкою на губи кілька разів протягом дня. Такий простий спосіб допоможе легко вилікувати обвітрені губи.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я