...
ГоловнаКулінаріяОригінал, репліка чи дешева копія: найважливіше про швейцарські годинники

Оригінал, репліка чи дешева копія: найважливіше про швейцарські годинники

Підпишіться на нас:

Цікавий факт: 5% людей, які володіють швейцарськими годинниками, носять репліки. Вони не спеціально їх придбали. Просто не знають про факт підміни, настільки якісно деякі компанії навчилися робити репліки. Не плутайте їх з дешевими китайськими підробками. Нічого спільного між ними точно немає.

Що говорить маркування

«Made in Swiss», «Made in Switzerland» чи «Swiss quartz» — маркування може багато розповісти про годинник та його походження. Одне з них означає підробку на 100%. Як не дивно, але це маркування «Made in Switzerland». На оригінальних годинниках такого бути не може.

Швейцарські годинники

Зокрема, буває напис «Swissmovement». Таке маркування свідчить, що механізм зібрано та протестовано в Швейцарії, але корпус та компонування виконувалося в іншому місці.

Цікаво, а які годинники можуть вважатися швейцарськими? Ними є тільки ті, які відповідають певним умовам:

  • механізм в годиннику швейцарського виробництва;
  • годинник зібрано в Швейцарії;
  • сертифікація виробу проведена в одному з кантонів Швейцарії.

Є також і похідне від цього: швейцарський механізм. Таким вважається той, який теж сертифіковано в Швейцарії в будь-якому кантоні. Зокрема, в ньому повинні бути компоненти, які за вартістю складають не менше 50% та були виготовлені виключно в цій же країні. Якщо у вас є оригінальний швейцарський годинник, то його на сайті ломбарду https://handwatch.com.ua/ru/ можна в будь-який момент здати за вигідною ціною.

Ознаки підробки швейцарського годинника

Приготуйтеся вчитися розрізняти оригінал та копію, якщо ви хочете вкласти гроші в швейцарський годинник. Ви можете скористатися наступним планом:

  • Комплектація. Оригінальний годинник має упакування з дорогих матеріалів (сап’ян, муар) з золотим тисненням.
  • Документи. Наявність паспорта та сертифіката виробу обов’язкова. Без них тільки репліки та підробки. В них вказано номер виробу, дату та місце продажу.
  • Вага. Ви відчуєте вагу розкоші, коли візьмете годинник в руки. Оригінальний та дорогий ніколи не буде легким.
  • Маркування. «Swiss Made» або «Swiss quartz».

Швейцарські годинники

Швейцарський годинник — це символ статусу. Потрібно морально дійти до бажання та можливості володіти ним. Можна сприймати придбання, як інвестицію, адже такі годинники ніколи не втрачають в ціні. З часом вони стають тільки дорожчі. За цінністю можна порівняти з золотом.

В 2021 році було продано годинник з найбільшим цінником за всю історію інтернету. Його вартість становила $7,63 млн — Philippe Dufour Grand Sonnerie. В форматі онлайн дорожче більше ніколи не продавали. Якщо говорити в загальному, то в світі годинників є екземпляри і за 26, і навіть за 40 млн доларів.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...