...
ГоловнаЛайфстайлЩо таке іто-гібриди півоній: особливості та сорти

Що таке іто-гібриди півоній: особливості та сорти

Підпишіться на нас:

Про махрові, прості та деревоподібні півонії знають майже всі. Про існування іто-гібридів багато хто чує вперше. Це велика група півоній, яка має наразі коротку історію існування порівняно з попередньо названими різновидами. Про ці прекрасні квіти сьогодні будемо говорити детальніше.

Походження назви та нових сортів

Іто-гібриди є результатом поєднання трав’янистих та деревоподібних півоній. Їх винайденням займався селекціонер з Японії на ім’я Тоічі Іто в 1948 році.

Початком його роботи стало схрещування сорту «Аліса Хардинг» з білим сортом молочноквіткової півонії. Науковець мав 36 сіянців. З них проросло 9 штук, з чого й почалася історія іто-гібридів, які були названі на честь японського селекціонера. На жаль, Тоічі Іно рано помер, тож не зміг завершити роботу.

В 1960-х роках сорт іто-гібрида попав в США. Там півонія настільки сподобалася квітникарям та селекціонерам, що розмноження стало швидко набирати обертів. Особливість цієї групи півоній полягає в жовтому забарвленні.

Сорти іто-групи

Жовті півонії мають виражений колір. Квітки напівмахрові. В залежності від сорту кущі можуть бути висотою від 50 до 150 см. Якщо ви зацікавились такими для висаджування, придивіться до наступних сортів:

  • Prairie Charm
  • Yellow Waterlily
  • Canary Brilliants
  • Garden Treasure
  • Barzella
  • Yellow Crown
  • Yellow Dream
  • Yellow heaven.

Сорт Barzella

Звичайно, це не всі сорти. За кілька десятків років їх стало значно більше. Окрім того, селекціонери продовжують роботу, яку розпочав Іто. Іто-гібриди називають ще хамелеонами серед півоній. Вони змінюють інтенсивність забарвлення по мірі розквітання та в залежності від умов вирощування. А ще такі півонії значно довше здатні стояти в букеті порівняно з іншими групами цих квітів.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...