...

Дерматолог пояснив, чи потрібен тонік для шкіри

Підпишіться на нас:

Дерматолог Олександр Биканов пояснив, чому упереджено ставиться до тоніків і вважає більшість із них не більше, ніж хитрістю маркетологів.

Подробиці

Завдяки рекламі, ми знаємо, що тонік – це диво-засіб, який допомагає повернути в норму рівень ph шкіри, порушений лужним засобом для вмивання. Але тоді чому перші тоніки взагалі містили у своєму складі спирт і, навпаки, сушили шкіру?

«Ніякий тонік на вирівнювання рН шкіри не впливає. Все середовище шкіри відновлюється саме! А найцікавіше, що сучасні засоби для вмивання дуже м’які, щадні, без мила або спирту. Вони не порушують кислотність шкіри, а якщо й роблять це, то зовсім небагато», — коментує експерт.

Багато виробників справді хитрують. І тоніки в їх багатоступінчастих лінійках для догляду за шкірою дублюють «умивашку». Але не завжди.

На деякі тонізуючі засоби сьогодні покладено інші функції додаткового догляду. Наприклад, вони можуть зволожувати шкіру завдяки церамідам, що містяться в них. Такі тоніки більше нагадують сироватки на водній основі.

А ось тоніків, що матують, краще уникати. Швидше за все, у них зашкалює відсоток вмісту спирту, і такий засіб лише сушитиме шкіру. В результаті від такого впливу ви отримаєте зворотний ефект – шкіра буде жирніти ще більше.

Лікар зазначає, що нормальній здоровій шкірі необхідний тільки хороший засіб для вмивання і крем для зволоження. Решта — зайве витрачання грошей.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я