...
ГоловнаЛайфстайлЧи можна саджати картоплю після картоплі: можливості та наслідки

Чи можна саджати картоплю після картоплі: можливості та наслідки

Підпишіться на нас:

Картоплю на ділянках вирощують на постійній основі 90% дачників. Своя ніколи не зрівняється з придбаною на ринку. Вона завжди смачніша. Молода викопана та відварена картопля — найкраща страва для кожного дачника та городника.

Вирощування картоплі потребує досить великої площі. Змінювати ділянки під неї щосезону важко, тому часто доводиться висаджувати на попередньому місці. Чи можна так робити та які наслідки очікують після такого рішення.

Подробиці

Картопля потребує родючого ґрунту. На бідному вона буде дрібна та хвороблива. Картоплі потрібні в достатній кількості фосфор, азот, магній та кальцій. Дефіцит цих мікроелементів призведе до поганого врожаю.

Важливо розуміти й моменти з хворобами та грибковими захворюваннями. Поступово  в ґрунті накопичуються збудники, які призведуть до зниження врожайності культури. Саме тому рекомендується дотримуватися принципів сівозміни.

Висаджуватися на одному місці можна. В такому випадку треба користуватися силою сидератів. Між сезонами висаджування картоплі засівайте ними ділянку. Для цього підійдуть гірчиця, маслянична редька. Вони знищать збудників хвороб та заповнять дефіцити поживних речовин.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...