...
ГоловнаКулінаріяПюре з цвітної капусти з вершковим смаком

Пюре з цвітної капусти з вершковим смаком

Підпишіться на нас:

Ніжне та неймовірно смачне! На всі випадки життя! Зробити пюре з цвітної капусти не складе ніяких труднощів, і часу це займе зовсім небагато. Вершки надають страві приємного смаку, який мало кого залишить байдужим. Для пісного варіанта вершки можна замінити овочевим відваром.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста – 400 гр
  • Вода (Для варіння) 1 л
  • Сіль за смаком
  • Вершкове масло 40 гр
  • Перець чорний мелений (на смак, а ще можна покласти будь-яку зелень) за смаком
  • Вершки 60 мл

Приготування:

Цвітну капусту можна використовувати як свіжу так і заморожену. Вершкове масло заздалегідь дістаньте із холодильника. Вершки краще використовувати нежирні або замінити їх на молоко з низьким відсотковим вмістом жиру. Але будьте готові до того, що вершкова нотка у страві пропаде. У каструлю налийте воду і відправте на сильний вогонь.

Свіжу капусту потрібно вимийте під проточною водою та розберіть на суцвіття. Заморожену можна одразу класти в каструлю, не розморожуючи. Додайте сіль і варіть на середньому вогні близько десяти хвилин після повторного закипання. Готовність можна перевірити за допомогою виделки: суцвіття має бути м’яким усередині.

Готову цвітну капусту відкиньте на друшляк, щоб із неї стекла вода. Після цього покладіть капусту в чашу блендера. Додайте м’яке вершкове масло.

Влийте в чашу блендера вершки для більш насиченого та ніжного смаку пюре. Для пісного пюре з цвітної капусти можна використовувати воду, у якій варилася капуста. Посоліть до смаку і додайте щіпку меленого мускатного горіха. Це надасть особливого аромату страві.

Збийте пюре до однорідності блендером. Однорідна структура в пюре з капусти така ж важлива, як і в картопляному пюре. Замість блендера можна використовувати звичайний товкушку для картопляного пюре. М’які суцвіття добре розминаються і вручну. Овочеве пюре із цвітної капусти готове. Перед подачею можна полити пюре розтопленим вершковим маслом та прикрасити свіжою зеленню.

Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...