Нутриціолог розповіла, як пити каву без шкоди для організму

0
Кава
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Нутриціолог Наталія Щеглова розповіла, скільки чашок кави на день можна випити без шкоди для організму.

Подробиці

Складно знайти людину, яка не п’є кави. Цей напій бадьорить, допомагає прокинутися вранці, надає сил і знімає сонливість протягом дня. Наскільки кава шкідлива чи корисна насправді?

Нутриціолог Наталія Щеглова розповіла, скільки чашок кави за день можна випити без шкоди для організму.

У стандартній чашці кави міститься близько 220 мл води та приблизно 85 мг кофеїну. Якщо ви любите американо, то ваш допустимий добовий максимум 2-3 чашки.

«Кава дійсно бадьорить і підвищує тонус, але слід знати, що сам по собі кофеїн джерелом енергії не є. На відміну від глюкози чи жирних кислот», — зазначає експерт.

При цьому кава підвищує тиск, кислотність шлунка, зневоднює, збільшує рівень тривожності (через стрибки кортизолу та адреналіну), збиває режим сну та заважає засвоєнню мікроелементів. А ще спричиняє залежність.

Невже є підстави відмовлятися від кави? Не обов’язково. Намагайтеся пити улюблений напій з 12 до 15 години (за умови, що прокидаєтеся не пізніше 8 ранку). У цей час підвищення кортизолу не завдасть шкоди організму.

Також розмежовуйте каву з прийомами їжі, інакше корисні нутрієнти, що містяться в ній, будуть засвоюватися гірше. Не завадить з’ясувати ваш метаболізм щодо кофеїну.

Тут все просто – можна скласти генетичний тест, а можна простежити, як швидко після чашки кави ви йдете до туалету. Якщо швидко – то все гаразд, кофеїн не затримується в організмі надовго.

І, звичайно, завжди вибирайте тільки якісну каву та запивайте її чистою водою. Через те, що кава є продуктом обсмажування, тобто горіння, можна сказати, що це токсин. Вода допоможе його ефективніше вивести.

попередня статтяЯку косметику потрібно зберігати у холодильнику
наступна статтяРозлад харчової поведінки: як визначити, що у вас нездорові стосунки з їжею
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я