...
ГоловнаКулінарія7 секретів для господинь, які не вміють пекти млинці

7 секретів для господинь, які не вміють пекти млинці

Підпишіться на нас:

Пекти млинці нескладно, але кожна господиня має свої секретики.

Щось можна додати, а без чогось можна взагалі обійтися. Але молочний продукт, яйця та борошно – це основні інгредієнти.

Подробиці

Кожна господиня знаходить свій найбільш оптимальний рецепт, який пізніше стає улюбленим.

Декілька простих порад:

1.Для вдалого тіста візьміть однакову кількість інгредієнтів: 200 г борошна та 200 г молочного продукту. Звичайно багато залежить від борошна, але намагайтеся дотримуватися саме цього співвідношення.

Для початку зазвичай перемішують борошно та молочний продукт у рівних частинах, потім додають яйця. Усе добре збивають. Додають сіль, цукровий пісок, сухі дріжджі чи харчову соду.

Залишають трохи постояти, щоб тісто підійшло, навіть якщо ви не додавали дріжджі. Далі додають молочний продукт, що залишився так, щоб тісто не вийшло занадто рідким.

2.Ще одне співвідношення інгредієнтів для вдалого тіста: 1 яйце та 200 г борошна. Коли збираєтесь робити млинці з начинкою, додайте більше яєць. Так тісто буде більш податливим.

3.Обов’язково потрібно додавати у тісто цукровий пісок, навіть коли плануєте млинці з м’ясом. У невеликій кількості цукор не буде помітний, але приготовлена страва вийде смачніша. У жодному разі не додавайте занадто багато цукру, млинці підгорятимуть і погано зніматимуться зі сковороди. Достатньо додати пару столових ложок.

4.Обов’язково додавайте щіпку солі, навіть коли плануєте робити млинці з солодкою начинкою.

5.Для того, щоб млинці були тонкими, харчову соду або дріжджі додавати не потрібно. Сода додається, наприклад, коли ви готуєте млинці на тісті з кисломолочного продукту.

6.Якщо ви готуєте млинці з наповнювачем, випікайте їх лише з одного боку. Начинку кладіть на пропечену сторону млинця. Загортайте і обсмажуйте другий бік.

7.Якщо хочете приготувати пишні млинці, використовуйте сухі дріжджі. Додайте їх у тісто, змішайте з іншими інгредієнтами та дайте добре настоятися.

Рецепт від кухаря:

  • молочний продукт – 800 г;
  • яйця курячі – 4 штуки;
  • пшеничне борошно – 800 г;
  • цукровий пісок – 40 г;
  • вершкове масло або маргарин – 40 г;
  • олія – 100 г;
  • сіль – третина чайної ложки.

У каструлю налийте половину молочного продукту і трохи підігрійте. Перелийте в миску, додайте яйця. Ретельно перемішайте.

Додайте сіль за смаком, цукровий пісок, вершкове та рослинне масло. Знову добре перемішайте. Далі всипте просіяне борошно.

Потім постійно перемішуючи, влийте поступово молоко, що залишилось. Тісто має вийти як рідка сметана.

Змастіть сковороду вершковим маслом, добре розігрійте і випікайте.

Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як замінити томатну пасту в рецепті: найкращі варіанти

У багатьох рецептах перших та других страв часто зустрічається як інгредієнт томатна паста. Але не завжди цей продукт...

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...