Дієтолог розповіла, чому потрібно їсти по 4 яйця щодня

0
Дієтолог розповіла, чому потрібно їсти по 4 яйця щодня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дієтолог Ірина Строга повідомила, що визначити якість яйця за кольором його жовтка не можна. Справа в тому, що в даний час курям дають синтетичний барвник, добиваючись того кольору, який потрібний фермерам.

Подробиці

Строга зазначила, що на сьогоднішній день можна зустріти велику кількість відтінків жовтка. Отже, дізнатися, скільки в ньому міститься нутрієнтів, зараз неможливо. Однак за відсутності таких барвників за кольором яєчного жовтка можна з’ясувати, скільки міститься в яйці каротиноїдів. Фахівець наголосила, що визначити поживну цінність яйця можна за тим, як вирощують курку та чим її годують. Вона порадила вживати органічні пасовищні яйця. Відмінним варіантом стане покупка яєць на ринку.

За словами дієтолога, слід розуміти важливість вживання цілого яйця, а не лише його білка. Також не слід забувати, що при нагріванні продукту руйнуються каротиноїди. Вона рекомендувала їсти перевернуту яєчню, яйце пашот. Любителям яєчні-болтунки найкраще розбити яйце на сковороду, почекати деякий час, щоб білок трохи побілів, далі зменшити полум’я і перемішати продукт. Тим самим вдається зберегти більшість нутрієнтів. Експерт повідомила, що для людей з невеликою масою тіла достатньо 1-2 яєць на день, для тих, хто більший – 3-4 штук.

Сувора розповіла, що яйця дуже корисні для здоров’я людини. Так, у них міститься багато білка, важливого для побудови білкових тканин у тілі. Яєчні білки перетворюються на білки в тілі, вони засвоюються на 48%. Однак без жовтка білок яйця засвоюється лише на сімнадцять відсотків. Саме тому їх треба їсти цілими. Також у такому продукті присутній холін, що сприятливо впливає на мозок та печінку. Ця сполука сприяє розщепленню холестерину.

Крім того, у яйці є лецитин та різні вітаміни. Йдеться про вітаміни E, K2, D та A. Перший з них важливий для здоров’я шкіри та серця, другий не дає кальцію відкладатися у суглобах та судинах. Дієтолог зазначила, що в яйці містяться зокрема омега-3 жирні кислоти, вітаміни групи B, мікроелементи та мінерали. Що стосується присутніх у продукті каротиноїдів, то йдеться насамперед про лютеїн та зеаксантин, які корисні для очей людини.

попередня статтяЧому артишоки можна вважати “продуктами довголіття”
наступна статтяЕксперти розповіли, чому потрібно відмовитись від кави після полудня
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я