...
ГоловнаЗдоров'яЛікар пояснив, чи приносить користь відмова від мучного та хліба

Лікар пояснив, чи приносить користь відмова від мучного та хліба

Підпишіться на нас:

У ряді випадків відмова від борошна та хліба дає оздоровчі ефекти – зокрема, це сприяє зниженню рівня глюкози, покращенню показників холестерину.

Подробиці

Думкою про те, наскільки корисною може бути відмова від борошна та хліба, поділився в інтерв’ю лікар Сергій Длін. Медик зауважив, що таке обмеження асоціюється із певними позитивними змінами у стані організму.

«При відмові від борошна та хліба виникатиме зниження інсуліну, зниження глюкози, поліпшення фракції хорошого холестерину», – уточнив медик.

У той же час, зауважив Длін, абсолютна відмова від хліба недоцільна. Приймаємо, перш за все, відмову від хліба з білого пшеничного борошна – це позитивно позначиться на бактеріальній флорі кишечника, оскільки в такому продукті все одно немає необхідної клітковини і поживних речовин. Крім того, білий пшеничний хліб містить велику кількість швидких вуглеводів, що підвищують рівень цукру в крові та сприяють активному жировідкладення.

«Краще зосередитись на виборі сортів хліба, які будуть корисні для здоров’я. Так, цільнозерновий хліб сприятиме виробленню у кишечнику хорошої мікрофлори», – поділився рекомендацією Сергій Длін.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Кишкові бактерії можуть спровокувати переїдання та збільшення ваги

У ході серії експериментів як на мишах, так і на людях, схильних до переїдання, у мікробіомах було виявлено...

Названий найкорисніший вид вівсянки: можна їсти щодня

Кетрін Карнац, доктор медичних наук, радить віддавати перевагу вівсяним пластівцям з мінімальною обробкою – якщо сумніваєтеся, шукайте на...

Вчені назвали точний вік, коли організм починає різко старіти

Вчені зі Стенфорда проаналізували кров та інші біологічні зразки 108 осіб віком від 25 до 75 років, які...

“Приводить до спалахів гніву”: вчені назвали вік, до якого дітям не можна часто користуватися планшетом

Дошкільнята, які використовують планшет для розваги, не завжди можуть справлятися зі своїми емоціями, що призводить до спалахів гніву,...