Як підготувати високі грядки восени: добірка порад

Підпишись на нас:

Перша половина осені – ідеальний час для створення високих грядок на  городі. У цей період доступно багато органічних матеріалів, таких як бадилля городини, трава, опале листя та інше, які можна використовувати.

Подробиці

Навіть у прохолодну пору року зручно працювати на вулиці. І найголовніше, до приходу весни, земля в таких грядках буде готова для посіву рослин, а органічні матеріали перепріють і підготують ґрунт для росту.

Вибір місця. Для вдалого створення грядок оберіть ділянку, яка оточена сонцем та захищена від холодних вітрів. Уникайте розташування поруч із деревами, оскільки їхні корені можуть пошкодити конструкцію грядок. Перед створенням грядок обов’язково очистіть вибрану ділянку від бур’янів і маркерами визначте межі грядок.

Створення грядок. Грядки можуть мати різну довжину, але важливо, щоб вони були широкими, достатньо, щоб забезпечити зручний доступ для догляду з обох боків. Висота грядок може варіюватися від 15 до 50 см. Вибір висоти залежить від ваших вподобань і можливостей. Між грядками залишайте прохід 50 см.

Матеріали для конструкції. Для створення обрамлення грядок можна використовувати дошки, пластикові панелі, метал, шифер або навіть бетон. Дерев’яні дошки перед роботою обробіть антисептиком для збереження тривалості. Каркас може бути переносним або стаціонарним, і ви можете купити готові каркаси або зробити їх самостійно.

Запобігання кротам і бур’янам. Щоб запобігти проникненню кротів, вкладайте металеву сітку на дно грядки, яка виступає за межі бортів. Для запобігання росту бур’янів, використовуйте агроволокно. Укладайте шар дренажу зі щебеню, битої цегли, керамзиту, піску або інших матеріалів. Поверх нього насипайте шар ґрунту, до якого можна додати торф або компост.

Висівання рослин

Висівати на грядках можна практично будь-які городні культури, окрім дуже великих рослин, таких як кукурудза або соняшник. Грядки також ідеально підходять для суниці.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Торт з печивом «Савоярді» та лимонним кремом: без випікання

Оригінальний та дуже привабливий торт з печива савоярді. Його...

Чому потрібно їсти шпинат: про користь зелені для здоров’я

Шпинат – це суперпродукт, він поєднує у собі безліч...

Яких два інгредієнти зроблять фрикадельки соковитими та смачними

Рецепти фрикадельок в основному відрізняються набором спецій, а не...

Вишнева кола: приклади модного фарбування весни, яке точно оцінять брюнетки

Кола з присмаком вишні... Ні, ми зараз не про...

Мойва тушкована з цибулею на сковороді: швидко та смачно

Швидка та смачна страва для повсякденного меню! Мойва тушкована...

Навіщо класти в злив ванни канцелярську гумку: цікавий лайфхак

Мабуть, будь-якій довговолосій красуні доводилося стикатися з такою неприємністю,...

Найпростіший і доступний холодний суп на кефірі

Найпростіший і доступний, нашвидкуруч, корисно та смачно! Холодний суп...