...
ГоловнаЗдоров'яЕксперти діляться порадами, як навчитися спати на спині

Експерти діляться порадами, як навчитися спати на спині

Підпишіться на нас:

Ти, можливо, вже чула, що найкраще спати на спині: по-перше, ця поза утримує хребет у правильному положенні і не перевантажує плечі, шию та внутрішні органи, по-друге, твоє обличчя не стикається з подушкою, а це виключає тертя шкіри об тканину, через що з’являються зморшки.

Добре, якщо ти вже спиш на спині, але що робити, якщо ні? Ось які лайфхаки, на думку експертів, допоможуть тобі освоїти цей незвичний спосіб нічного відпочинку.

Сомнолог Ерін Россі наголошує, що для сну на спині дуже важливо знайти відповідний матрац з оптимальною щільністю. “Якщо він буде надмірно м’яким, то ваші стегна опустяться занадто низько, вам стане некомфортно, і ви перекотитеся на бік”, – пояснює Ерін. А доктор медицини та фахівець з інтервенційного лікування болю Калік Чанг додає, що без підтримки поперек «провалиться» у ліжко, що призведе до болів у хребті.

Вибери правильну подушку

Переконайся, що твоя подушка знімає навантаження з хребта — таку суперсилу зазвичай мають ті, які мають функцію, що повторює вигин шиї. Ще краще, якщо у подушки також є вертикальні виїмки, які завадять голові повернутись ліворуч або праворуч.

Поклади валик під коліна

Ти колись прокидалася з болем у попереку? Це не рідкість — таке трапляється в людьми будь-якого віку, незалежно від стану їхнього здоров’я. Щоб знизити навантаження на хребет, виконуй рекомендації фахівців Медичного центру Університету Рочестера: поклади подушку або валик під коліна – це допоможе зберегти природний вигин спини.

Спробуй спати під важкою ковдрою

Як пояснює сомнолог Керолін Берк, під обтяженою ковдрою складніше повертатися, тож подумай про її придбання, якщо хочеш навчитися спати на спині.

Не змушуй себе

За словами Джеймса Роулі, завідувача відділення медицини сну в лікарні Університету Харпера, не існує «кращого» становища, щоб спати — люди повинні вибирати ту позу, яка для них зручна, і яка дозволяє висипатися протягом ночі. Так що якщо тобі зручніше перебувати в ліжку на боці або на животі, так і роби!

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Із цим компонентом у складі не можна фарбувати нігті жінкам 40+

Лаки для нігтів містять купу хімічних компонентів зі складними назвами, без яких неможливо досягти яскравого кольору та стійкого...

Які продукти не вживають дерматологи: цей список стане в нагоді кожній дівчині, яка піклується про свою шкіру

Деякі продукти можуть викликати появу прищів та запалень, а також погіршувати стан шкіри при таких захворюваннях, як псоріаз,...

Чому людям похилого віку не варто їсти морозиво: висновки лікарів

Морозиво люблять усі, але не поспішай пропонувати бабусі чи дідусеві зайву порцію — лікарі попереджають, що такі ласощі...

Чому варто спати на лівому боці, щоб поліпшити здоров’я: 5 причин

Чи замислювались ви колись, на якому саме боці вирушати в обійми Морфея? Ні? А ось і дарма! Експерти...