...

Лікар пояснив, які макарони можна вважати корисними

Підпишіться на нас:

За словами доктора медичних наук Михайла Гінзбурга, вживання макаронів не суперечить здоровому харчуванню, їхнє споживання допомагає контролювати цукор у крові.

Подробиці

Лікар Гінзбург пояснив, які макарони можна вважати корисними: до таких, зауважив дієтолог, насамперед належать макаронні вироби, на виготовлення яких пішли тверді сорти пшениці.

«Макарони з твердих сортів пшениці зменшують швидкість всмоктування глюкози та попереджають підвищення рівня цукру в крові», – повідомив Михайло Гінзбург.

Доктор медичних наук пояснив, що на травний тракт людини специфічним чином впливає клейковина, що містить такі макарони. Вона довго перетравлюється, що сприяє тривалому почуттю ситості та тривалим паузам без перекушування, що може знижувати рівень цукру в крові.

Гінзбург уточнив, що макарони слід тримати трохи недовареними – приготовані до м’якості, вони перетворяться на продукт з високим глікемічним індексом, який лише підвищуватиме рівень глюкози в крові. Крім того, корисні охолоджені макарони, в такому вигляді вони позитивно впливають на стан кишкової флори.

Медик додав, що завдяки вуглеводам, які організм отримує при вживанні макаронів, може також покращуватися настрій.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я