Кулінарія

Рецепт напою для здорового кишечника і правильного обміну речовин

Проблеми з кишечником сильно відбиваються як у нашому настрої, і на зовнішньому вигляді. Якщо тобі знайоме дискомфортне відчуття унизу живота, спробуй приготувати цей коктейль.

Правильний обмін речовин – запорука міцного здоров’я, гарного настрою та красивої зовнішності. Проте сьогодні цим похвалитися можуть далеко не всі. Фастфуд, велика кількість солодощів і нерегулярні прийоми їжі сильно змінюють хід роботи нашого ШКТ. Кишечник може стати «млявим» — тобто схильний до частих закрепів, а отже, сповільненого обміну речовин.

Така млявість спричиняє цілий спектр неприємностей. У тому числі відбиваються на зовнішності: починаючи від здуття живота і тьмяного кольору обличчя до висипань і збільшення у вазі.

Звичайно, найвірнішим рішенням стане перехід на здорове харчування — з великою кількістю фруктів, овочів та інших продуктів, багатих на клітковину. Але якщо ти поки що не готова на такий ПП-подвиг, почни міняти харчові звички поступово. Наприклад, пий на ніч корисний коктейль, що покращує перистальтику кишечника.

Рецепт напою дуже простий. Залий столову ложку насіння льону двома ложками гарячої води, а через 20 хвилин, коли насіння набухне, — склянкою йогурту або кефіру. За бажання додай ягоди або фрукти та випий коктейль.

Насіння льону – відомий суперфуд для здоров’я ШКТ. У вологому запареному стані вони виділяють клейку речовину, що делікатно обволікають кишечник. В результаті очищувалний коктейль, подіє м’яко і не викличе хворобливих відчуттів при поході в туалет. Головне – пий його регулярно, намагаючись паралельно налаштувати свої харчові звички.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна. Працюю в різних інтернет-виданнях з 2012 року. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня.

Останні новиники

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний…

13 години тому

Які джинси вибрати, щоб виглядати стильно цієї осені і зимою

Вибираємо найпопулярніші моделі серед різних модних трендів які будуть актуальні в цьому осінньо-зимовому періоді. Скінні…

21 годину тому

Як виглядає стрижка метелик і кому вона підійде

Стрижка метелик — модна популярна зачіска, яка передає ретровайб. Вона поєднує елементи багатошарових стрижок, створює…

1 день тому

12 ідей, як зробити одяг оверсайз елегантним

Оверсайз-одяг завжди у пріоритеті у модниць, але восени він особливо затребуваний. По-перше, в ньому дуже…

2 дні тому

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про…

2 дні тому

Як стилізувати плаття-светр цієї осені

Для поціновувачів суконь холодна погода не є причиною відмовлятися від жіночних та елегантних образів. Втім,…

2 дні тому