...
ГоловнаЛайфстайлЯк укрити гортензію на зиму правильно: прикрі помилки більшості садівників

Як укрити гортензію на зиму правильно: прикрі помилки більшості садівників

Підпишіться на нас:

Все більше популярною на квітниках наших господинь стає гортензія. Вона має багато видів, та радує різноманіттям красивих квітів різних відтінків та форм.

Терміни цвітіння гортензії насамперед залежать від того, чи було зроблено укриття на зиму.

Подробиці

Якщо все зробили правильно, то рослина обов’язково зацвіте в належний термін та порадує своїми яскравими пишними квітами.

Чи потрібно вкривати гортензію

Існує безліч сортів гортензії. Якщо в саду ростуть гортензії, на яких з’являються квіти лише на гілках минулого року, то без укриття на зиму просто не обійтись. В іншому випадку не варто очікувати цвітіння, оскільки загине верхівка гілки.

Навіть якщо в саду росте гортензія іншого сорту, її також краще вкрити на зиму. Завдяки цьому рослина буде захищена від несприятливих погодних умов.

Коли краще вкривати гортензію

Квітникарі рекомендують проводити роботи з укриття в перші місяці осені. Рослини зазвичай прикривають у середині вересня, але насамперед усе залежить від регіону проживання.

Перед тим як укрити гортензію необхідно обірвати нижнє листя. Всі суцвіття обов’язково повинні залишитися на своїх місцях. Завдяки цій процедурі можна домогтися здерев’яніння пагонів. При цьому рослина стане більш стійкою до низьких температур і зможе успішно пережити зиму.

Як укрити гортензію

Для укриття дозволяється використовувати різні матеріали. Досвідчені квітникарі рекомендують використовувати лутрасил. Цей матеріал вважається унікальним, тому що гілки гортензії добре провітрюватимуться. При цьому рослина буде надійно захищена. Укриття відмінно провітрюється та захищає квіткові бруньки від заморозків.

Наступний етап утеплення зазвичай настає за кілька днів до настання стійких морозів. До цього періоду потрібно зняти покривний матеріал і видалити з рослини листя, що залишилося. Суцвіття при цьому краще залишити.

Завершальний етап утеплення також передбачає використання лутрасила. Деякі квітникарі навколо гортензії укладають невелику купку лапника. Він забезпечує роль підкладки та добре пружинить. Завдяки цьому сніг не зможе поламати гілки. Додаткова підкладка буде потрібна в місці основи. Щоб гілки гортензії не зламалися, рекомендується покласти колоду.

Внаслідок цього можна забезпечити надійну фіксацію для рослини. Укриття на зиму квітникарі рекомендують завершувати насипом із сухого листя.

Для створення захисту можна використовувати ялинкову хвою. Щоб захистити рослину від зайвої вологи, необхідно стелити плівку. Вона запобігатиме потраплянню води до гортензії. Щоб надійно закріпити плівку, потрібно покласти на неї кілька гілок лапника. Цей шар також сприятиме затриманню снігу.

Завдяки цьому укриттю можна досягти цвітіння гортензії вже наприкінці травня. При цьому нові бутони з’являться на пагонах, що перенесли зиму.

Що робити з гортензією навесні

Привчати рослину до довкілля потрібно поступово. Спочатку квітникарі рекомендують зняти плівку, але лапник при цьому краще залишити. Він створюватиме для рослини необхідну тінь.

Лутрасил можна прибирати лише в тому випадку, коли мине загроза різкого зниження температури. На цей момент гортензія вже порадує своїм цвітінням.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...