...
ГоловнаКулінаріяПомідори з хріном і часником на зиму для любителів гострого смаку

Помідори з хріном і часником на зиму для любителів гострого смаку

Підпишіться на нас:

Заготівля з помідорів з хріном і часником на зиму, більш відома як хріновина, багатьом подобається як соус до м’яса, пельменів та інших страв. Крім відмінних смакових якостей така приправа має ще й низку корисних властивостей.

Інгредієнти:

  • Помідори 1 кг
  • Корінь хрону 100 гр
  • Часник 5 зубчик
  • Цукор 2 чайн. ложки
  • Сіль (велика кам’яна) 2 чайн. ложки
  • Перець гострий стручковий 1 шт.

Приготування:

Підготуйте потрібні інгредієнти. Помийте всі овочі та коріння хрону та обсушіть їх паперовими рушниками. Помідори для приготування хрону можна використовувати великі, трохи биті, м’яті, але не зіпсовані, ті, які не підуть на консервування в цілому вигляді.

Наріжте помідори на шматочки, вирізаючи місце кріплення плодоніжки. Якщо здається, що шкірка у томатів товста і жорстка, псуватиме своєю присутністю соус, можна її зняти, обдавши помідори окропом, а потім опустивши в холодну воду.

Пропустіть помідори через м’ясорубку або пробийте їх блендером.

Зубчики часнику очистіть і пропустіть через м’ясорубку, прес або натріть на тертці. Коріння хрону чистіть і пропустіть через м’ясорубку або натріть на тертці. Щоб уникнути розповсюдження їдких пар від кореня хрону при подрібненні, на вихідний отвір м’ясорубки можна одягнути пакет і резинкою зафіксувати його. При використанні терки доведеться трохи потерпіти.

У глибоку каструлю викладіть томатну масу, часник та хрін. Можна додати за бажанням шматочок стручка гострого перцю для смаку. Засипте цукор та сіль. Поставте каструлю на вогонь. Після закипання варіть суміш на повільному вогні 5 хвилин.

Заздалегідь підготуйте баночки для соусу. Найкраще використовувати тару невеликого об’єму. Хоча навіть після того, як відкриєте банку така заготівля довго не псується, все-таки краще вживати свіжий продукт. Банки помийте з содою і простерилізуйте одним із зручних способів: на водяній бані, в духовці або мікрохвильовій печі. Кришки від банок промийте, прокип’ятіть і просушіть. Про стерилізацію докладніше читайте у статті наприкінці рецету.

Хріновину розкладете по стерильним банкам і відразу закрийте кришками. Переверніть банки догори дном і закутайте ковдрою. Після остигання заберіть заготовку на зберігання в прохолодне місце. Додаткової стерилізації вона не вимагає, оскільки у складі один із найкращих консервантів – хрін, він довго не дозволить соусу зіпсуватися.

Смачного!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як врятувати переперчену страву: 10 кулінарних хитрощів

Не всі люблять занадто гострі страви, тому надлишок перцю може зіпсувати вам обід чи вечерю. Переперчити страву легко....

Ці огірки точно краще не консервувати: простіше одразу викинути

Молоді господині помиляються, коли обирають огірки виключно за якістю плодів. Багато чого в цій справі залежить від сорту. Наприклад,...

Відмінний рецепт квашених солоних огірків на зиму

Саме час подбати про запаси овочів, які вирощені на власній грядці. В теплицях вже є урожай огірків, скоро...

Сухі котлети: помилки, через які вони такими виходять

Що додати до котлет, щоб вони були не сухими, а соковитими? Це питання, яким задаються недосвідчені господині. М'ясо дуже...