Навіщо деякі господині додають пиво до млинців

0
3 секрети приготування тоненьких млинців, як мережка: без соди, розпушувача та дріжджів
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Будь-яка господиня, якщо вона хоче виправдати своє звання, повинна вміти пекти ідеальні, смачні, поживні та ситні млинці.

Але навіть у самих досвідчених кулінарів перший млинець не вдається. Чому це відбувається і які секрети виготовлення рівних, ніжних, мереживних млинців?

Подробиці

Почнемо з інгредієнтів. Борошно, яйця, олія – всі ці продукти мають бути свіжими. Борошно, що довго стояло в коморі, може мати затхлий аромат. Якщо неправильно зберігається рослинне масло, воно буде  з гіркуватим присмаком, а тухлі яйця зіпсують все тісто.

Тому завжди готуйте млинці лише із свіжих, нещодавно куплених продуктів. Не забудьте зігріти яйця перед тим, як додати в тісто, а борошно – просіяти.

Друге – сковорода. Найкраще млинці пропікаються на рівномірно прогрітій, чавунній сковорідці. Щоб тісто не прилипало до дна сковороди, потрібно добре розжарити її перед тим, як наливати тісто. Якщо в тісто ви наливали рослинну олію, то сковороду варто змастити олією лише один раз.

Третє – саме приготування тіста. Тут все залежить від того, які саме млинці ви хочете отримати. Для пористого тіста скористайтеся таким методом: збийте яйця з невеликою кількістю цукру та солі в окремій ємності, застосувавши для збивання виделку і потім вилийте їх у тісто. А густе тісто можна перетворити на рідкіше, додавши воду.

Молоко для розведення не годиться: через нього млинці пригоратимуть і прилипатимуть до сковорідки. Є і такий варіант, як додати в тісто для млинців трохи світлого пива, щоб зробити його рідшим. Завдяки цьому інгредієнту млинці вийдуть тонкими і водночас міцними.

Готуючи тісто для млинців на молоці, віддайте перевагу нежирному молоку та розбавляйте його не звичайною водою, а мінеральною. Звичайно, перед виготовленням тіста молоко треба прокип’ятити і почекати, доки воно трохи охолоне.

Кефір також бажано вибирати з малою жирністю. А щоб краї млинців вийшли рум’яними, зробіть тісто солодше, ніж зазначено в рецепті.

Тепер переходимо до технології приготування млинців. Вже згадувалося, що сковороду з чавуну треба розжарити перед тим, як наливати на неї тісто. Але смажити млинці краще на середньому вогні.

Якщо згідно з відомим прислів’ям перший млинець перетворився на грудку, значить, ви не нагріли сковорідку до потрібної температури. А у випадку, коли ви знімаєте млинець зі сковороди, а він рветься або погано відходить від дна, винне борошно, точніше, його мала кількість у тісті. Знімати млинці краще силіконовою або дерев’яною лопаткою, а не виделкою чи ножем.

І останній секрет, який важливо знати, щоб готові млинці стали ще смачнішими – після того, як ви спекли черговий млинець, варто злегка збризнути його лимонним соком.

попередня статтяЯк визначити, коли настав час міняти подушку
наступна статтяЯкі дерева та ягідні кущі потрібно садити в парі з сусідом-запилювачем
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я