...

Дуже смачні мариновані сливи на зиму

Підпишіться на нас:

Пікантне оригінальне частування до святкового столу і не лише.  Якщо ви ніколи не куштували пряних маринованих слив, ви багато чого втратили! Звичайно, смак своєрідний, може, не кожному сподобається, але здебільшого гості в захваті!

Інгредієнти:

  • Сливи (тверді, можна трохи недостиглі) – 4 кг
  • Цукор – 1.5 кг
  • Оцет (9%) – 500 мл
  • Лавровий лист – 10 гр.
  • Перець горошком – 10 гр.

Приготування:

Насамперед потрібно помити сливи. Чисті сливи складіть у велику емальовану каструлю або каструлю з нержавіючої сталі.

Тепер можна зайнятися маринадом. Готувати його просто: у невелику каструльку покладіть цукор, додайте лавровий лист і перець горошком. Каструльку поставте на вогонь і доведіть її до кипіння, помішуючи. Потрібно, щоби весь цукор розчинився. Після закипання проваріть маринад на слабкому вогні 2 хвилини і додайте оцет.

Перелийте гарячий маринад у каструлю зі сливами, дочекайтеся, поки вони трохи охолонуть. Тепер накрийте чимось сливи, наприклад широкою тарілкою, на яку поставте вантаж. Тримайте сливи під вантажем, доки вони не пустять сік – це станеться через 8-12 годин. Вантаж тоді можна буде прибрати. Сливи мають бути повністю у маринаді.

Наступного дня злийте маринад у каструльку, викладіть туди із слив весь перець горошком і лавровий листок, знову доведіть до кипіння, поваріть кілька хвилин і залийте сливи.

Повторіть те саме ще протягом 4 днів. На шостий день підготуйте банки (на таку кількість слив знадобиться приблизно 6 банок 0,5 л) – простерилізуйте їх, кришки прокип’ятіть.

Поки маринад гріється на плиті, розкладіть сливи по банках, у кожну банку покладіть кілька лаврових листочків і перець горошком із маринаду (свіжий додавати не потрібно). Потім залийте сливи в банках маринадом, який закипів, закатайте кришками.

Після того, як сливи охолонуть, приберіть їх у темне місце. Зберігати їх можна навіть при кімнатній температурі.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я