Про що мовчать лікарі: 6 популярних продуктів, що призводять до випадіння волосся

Підпишись на нас:

Прийнято вважати, що основні причини випадіння волосся – це генетика, неправильний догляд чи стрес. Проте насправді спровокувати підвищену втрату волосяного покриву може й низка певних продуктів у раціоні. Розповідаємо, що краще виключити з меню (хоча б на якийсь час), якщо ваша шевелюра раптом почала рідшати.

Цукор та солодощі

Окрім інших наслідків, цукор у чистому вигляді або десерти шкідливі ще й для волосся. Інсулінорезистентність, до якої призводить регулярне та надмірне вживання солодкого, може стати причиною випадіння волосся або навіть часткового облисіння як у чоловіків, так і у жінок.

Продукти з високим глікемічним індексом

В основному це прості вуглеводи: білий рис, макарони, випічка з борошна найвищого гатунку. Ці продукти можуть спричинити гормональний дисбаланс, який і призведе до підвищеної втрати волосся.

Алкоголь

Про що мовчать лікарі: 6 популярних продуктів, що призводять до випадіння волосся
Волосся переважно складається з білка кератину. Саме він надає вашій зачісці структуру. Алкоголь же негативно впливає на синтез цього білка, і зловживання може призвести до того, що волосся стане слабким і тьмяним. Крім того, випивка часто стає причиною дисбалансу поживних речовин і (як наслідок) загибелі волосяних фолікулів.

Дієтичні газовані напої

Несолодкі “дієтичні” газовані напої часто містять штучний підсолоджувач під назвою аспартам, який, як виявили дослідники, може пошкоджувати волосяні фолікули.

Фастфуд

Бургери та картопля з мереж швидкого харчування насичені шкідливими жирами, які не тільки викликають ожиріння та серцево-судинні захворювання, але й можуть призвести до гормонального збою та випадіння волосся. Крім того, регулярне вживання фастфуду робить шкіру голови жирнішою.

Морська риба

У деяких видах морської риби підвищений рівень метилртуті (через зміну клімату та екологічні проблеми). А ртуть, що накопичилася в організмі людини, може призвести до раптового випадіння волосся (крім інших негативних наслідків для здоров’я). Серед частих рознощиків токсичної хімічної сполуки — риба-меч, скумбрія, акула та деякі різновиди тунця.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що...

Городники пояснюють, чи потрібно влітку поливати помідори

Прочитавши заголовок, більшість людей подумає: звичайно, треба, інакше вони...

Соковиті відбивні з курятини: таких ви ще не пробували

М’які соковиті відбивні – мрія кожної господині. Але це...

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...

Як приготувати ідеальну запіканку з сиру: 5 простих правил

Сирна запіканка може стати бажаним гостем на вашій кухні,...

Чому гине розсада огірків: 3 часті помилки

Не секрет, що справи городні потребують чимало зусиль та...