...
ГоловнаЗдоров'я7 способів швидко заснути

7 способів швидко заснути

Підпишіться на нас:

Ми не пропонуємо тобі прилягти на диван прямо зараз, але просто запам’ятай ці поради на майбутнє.

Ні, серйозно це працює! Під час оргазму (не сексу, а саме оргазму, розрядки) виробляється цілий коктейль приємних гормонів, серед яких окситоцин (гормон, який допомагає відчувати взаємозв’язок із партнером), а також пролактин, який робить тебе розслабленою та сонною. Крім цього, завдяки оргазму в організмі знижується рівень кортизолу, в результаті тривога йде, і ти почуваєшся спокійно.

Сконцентруйся на диханні

Якщо ти спиш із кимось, хто хропе голосніше, ніж здатні заглушити твої AirPods, саме час попрацювати над диханням. Візуалізуй заспокійливі пляжні хвилі, синхронізуючи їх із вдихом та видихом твого партнера. Якщо ти сонна, незабаром картинка стабілізується і прийде у згоду з тим, що ти чуєш.

Інший варіант
Якщо нічиє хропіння тобі не заважає, спробуй дихальну техніку 4-7-8: повністю видихни через рот, видавши звук. Закрий рота і вдихни через ніс, порахувавши до чотирьох. Затримай дихання на 7 секунд, а потім шумно видихни, рахуючи до 8.

Увімкни медитацію

Зараз є безліч додатків з безкоштовними медитаціями: ти можеш послухати, як приємний жіночий голос говорить тобі, про що думати чи не думати, чи просто підключитися до заспокійливих звуків на кшталт хвуків моря чи дощу. Навіть якщо ти ніколи не пробувала медитувати до цього, у ситуації, коли ти не можеш заснути, всі засоби хороші.

Охолоди кімнату

Відкрий вікно або увімкни кондиціонер – вчені вважають, що оптимальна температура для сну під ковдрою та в піжамі становить близько 18-19 градусів. Так, це досить прохолодно, у опалювальний сезон середня температура у квартирі зазвичай близько 22-24 градуси. Справа в тому, що саме за прохолодної температури краще виробляється гормон мелатонін, відповідно, і засинання відбувається швидше.

Нехай буде темрява!

Організуй в кімнаті повну темряву. Вимкни гаджети, які підсвічують блакитним, щільно закрий штори, щоб усередину не проникало світло. Темрява просто необхідна для сну, тому що відсутність світла дає організму сигнал, що настав час відпочивати. Освітлення у невідповідний час збиває циркадні ритми і порушує цикли сну.

З’їж фрукти

Не всі поспіль, а лише ті, що допоможуть тобі підвищити концентрацію мелатоніну. Змішай ананас із огірком та свіжим лаймом, щоб зробити яскравий легкий салат. Якщо ти не любитель ананаса, з’їж банан – він також містить мелатонін. А ще можна скуштувати ківі. У дослідженні, проведеному Університетом Північної Кароліни в Чапел-Хілл, споживання двох ківі протягом однієї години перед сном може знизити рівень неспання під час сну на 30 відсотків.

Спробуй аромотерапію

Про цілющі властивості аромамасел відомо, напевно, кожному. До того ж, засипати в кімнаті, оповитій легким шлейфом трав’яних або квіткових ароматів, – окремий вид насолоди. А ще можна бризнути на подушку ароматний міст на основі натуральних олій.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

3 найкращі гарніри для жінок 45+: прискорять метаболізм і продовжать молодість

Вуглеводи - це невід'ємна частина здорового раціону харчування незалежно від віку. Але якщо в молоді роки ми абсолютно...

Як підняти лібідо восени: мало хто знає про властивість цього овочу

Цей овоч завжди є на поличках магазину, коштує копійки, але користь має неймовірну. Він корисний для серця, кровоносної...

Чому живіт випирає, навіть коли схудла, і як його прибрати

Випираючий живіт може здорово зіпсувати настрій, якщо ти бачиш себе у дзеркалі у невигідному ракурсі. Перша думка –...

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і судин, але це...