...
ГоловнаЛайфстайлЯк і чим підживлювати виноград в серпні, щоб врожай був багатим

Як і чим підживлювати виноград в серпні, щоб врожай був багатим

Підпишіться на нас:

Солодкий та смачний виноград можна виростити на дачній ділянці. Корисна рослина, бо дає смачні плоди, а ще вона виконує декоративну роль. Для росту, розвитку та плодоношення потрібне своєчасне живлення, тож в серпні треба не пропустити цей момент.

Чим обробити виноград

Краще за все обробляти натуральними добривами. Серед них борна кислота, зола та коров’як.

Борну кислоту використовують для позакореневої обробки. Допомагає покращити смак винограду та збільшити розмір самих ягід. Розчиняють в пропорції 10 г засобу на 10 л води.

Золу краще використовувати після спалювання картопляного бадилля або соняшника. Розчиніть в 10 л води одну склянку такого засобу. Лишіть стояти на добу. Підливати таким чином можна 1 раз на два тижні.

Коров’як використовують лише в тому випадку, якщо в рослини спостерігається дефіцит азоту. На 1 літр засобу потрібно 10 л води. Настоювати треба протягом доби.

Якщо виноград пізнього сорту, тоді візьміть до уваги монофосфат калію. Засіб покращить якість та кількість ягід на виноградних гронах.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...