...
ГоловнаЗдоров'яЯкого здорового перекусу з супермаркету варто уникати і чому

Якого здорового перекусу з супермаркету варто уникати і чому

Підпишіться на нас:

Фруктовий салат у стаканчику або часточки кавуна та дині під харчовою плівкою виглядають чудовим свіжим перекусом, проте не поспішай хапати їх з полиці супермаркету чи кав’ярні — ось причина.

Кишкова паличка або сальмонельоз можуть викликати відносно легкі симптоми (слабкість, нудоту, розлад стільця), а можуть серйозно підірвати здоров’я. І часто постраждалі щиро не розуміють, де вони «підчепили» заразу.

Звичайно, готова їжа завжди залишається фактором ризику — навіть при тому, що в умовах життя у великому місті мало хто має можливість повністю від неї відмовитися. Але є продукти, вживання яких стає російською рулеткою в силу самої специфіки їхньої підготовки до продажу.

Мова про фруктові салати, нарізані фрукти і баштанні. Якщо, скажімо, готовий до вживання зелений салат у ваккумній упаковці проходить контроль на самому підприємстві, то фруктовий салат та нарізки готують безпосередньо в супермаркеті. І жодних спеціальних санітарних умов при цьому не гарантовано. Споживача в цьому випадку захищає лише бренд мережі магазинів — та й надія на те, що все обійдеться. Тому що дізнатися, в яких умовах і яким співробітником готувався апетитний перекус практично неможливо.

І найпідступнішими продуктами, які не варто брати, виявляються баштанні — нарізані кавуни та дині.

Чому саме вони? Баштанні найбільш сприйнятливі до зараження з цілого ряду причин: вони ростуть на землі і тому можуть вбирати і вловлювати інфіковану воду в процесі збирання врожаю. На землі вони можуть контактувати з бактеріями з фекалій тварин, які ділять із нею простір.

Нарешті, їхня шкірка також є середовищем розмноження бактерій, оскільки хвороботворні мікроорганізми можуть легко прилипати до неї і, можливо, навіть проникати в м’якоть. Відповідно, навіть якщо кишкова паличка або сальмонела були на одному недостатньо ретельно відмитому шматочку шкірки, при нарізці в супермаркеті вони виявляться на великій кількості часточок.

Словом, насолоджуватися кавунами та динями краще вдома — добре помивши їх і вживати в їжу безпосередньо після нарізки.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...