...
ГоловнаЛайфстайлЯк виростити руколу в домашніх умовах: свіжа зелень на підвіконні

Як виростити руколу в домашніх умовах: свіжа зелень на підвіконні

Підпишіться на нас:

Рукола – це  скарбничка мінералів та мікроелементів, які необхідні нашому організму. Щоб ласувати свіженькою зеленню руколи не обов’язково мати приміську ділянку. Цю зелень можна виростити на підвіконні у квітковому горщику.

Подробиці

Виберіть для руколи горщик або лоток, але він повинен бути не нижчим 12 см заввишки. У руколи добре розвинена коренева система, тому у маленькому горщику рослині буде не комфортно.

Рослина любить рости в нейтральному ґрунті. Перед тим, як його насипати, зробіть дренаж 2-3 см. Візьміть для цього гальку, биту цеглу чи керамзит.

Посійте насіння, полийте й накрийте плівкою. Поставте у темному місці поки не почнуть  з’являтися перші ростки. Після цього можна виносити горщик на підвіконня й знімати плівку. Рукола світлолюбива рослина, тому поставте її так, щоб було достатньо світла.

Подбайте, щоб їй було достатньо світла. Зразу не поливайте багато, рукола боїться зайвої вологи. А  після 10 днів норму води можна збільшити. Основний урожай збирають через 25 днів. Поливайте рослину раз на 2 дні.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...