...
ГоловнаЗдоров'яЯк «підсушити» себе: 6 способів позбавитися зайвої води в організмі

Як «підсушити» себе: 6 способів позбавитися зайвої води в організмі

Підпишіться на нас:

Ох ці набряклі пальці, відчуття тяжкості в ногах і животі… Всі ці ознаки можуть бути пов’язані з зайвою «водною» вагою. І завдавати ще більше незручностей, коли ти займаєшся спортом, правильно харчуєшся — а вага повзе вгору. Але зайвої води можна позбутися! Ось кілька перевірених способів.

1. Менше солі

Це своєрідний магніт для води, який затримує її в організмі. Особливо багато солі в ресторанній та готовій їжі. І будь обережна із чутливістю до солі, тоді її треба скоротити ще сильніше! Подивися на свої пальці за годину після вживання солоної страви. Якщо кільця стали сидіти щільніше і ти відчуваєш неприємне печіння, значить багато солі їсти не треба.

2. Не захоплюйся вуглеводами

Вони також затримують воду. Якщо ти їси вуглеводи і не використовуєш їх як паливо, тіло перетворює їх на глікоген, який накопичується в м’язах і дає енергію. Близько 1% ваги людини посідає глікоген, і кожен її грам затримує 2,7 грама води.

3. Пий воду

Завдяки цьому феномену з організму можна вивести надлишки солі, яка утримує воду. Крім того, за недостатнього споживання рідини організму доводиться затримувати її всередині. Дієтологи кажуть, що 500 мл води перед обідом та вечерею допомагають ефективніше знижувати вагу.

4. Пий магній

Першого дня менструації організм зберігає максимальну кількість води, потім вона знижується. Прийом магнію в критичні дні (по 200 мг) допомагає зменшити негативний ефект та супутні симптоми на кшталт нудоти та набряклості.

5. І калій!

Чим більше калію в їжі, тим менше солі осідає в нирках і тим нижчий тиск і вага. Дієтологи рекомендують приймати по 4,7 г калію на день, але зі звичайною їжею приходить лише половина.

6. Гуляй на свіжому повітрі

Півгодинна прогулянка спалює до ста калорій і допомагає клітинам позбавлятися зайвої води.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Що буде після повної відмови від кави: через день, тиждень, місяць

Заперечення, гнів, торг, депресія, прийняття. Розбираємось з усіма стадіями відмови від улюбленого напою! Багато лікарів та вчених на повному...

Як побороти потяг до солодкого: допоможе цей смачний продукт

Тяга до солодкого – серйозна проблема. Вона може звести нанівець всі зусилля щодо налагодження харчування. Є різні способи...

7 популярних питань про вітаміни: перевір, чи всі відповіді ти знаєш

Про сезонний авітаміноз, «уколи краси» та чудеса комплексного прийому вітамінів групи В знають, мабуть, усі. В цій статті...

Як обійми впливають на сон насправді: дослідження

Всі ми різні: хтось обожнює засинати в обіймах коханої людини, а хтось обличчям до стіни. Вчені все ж...