...
ГоловнаЗдоров'яЩо пити з ранку, щоб запобігти здуттю живота на цілий день: рецепт...

Що пити з ранку, щоб запобігти здуттю живота на цілий день: рецепт чаю з підвищеною дозою антиоксидантів

Підпишіться на нас:

Здуття — поширена проблема, яка спричиняє сильний дискомфорт і заважає спокійно жити. Зменшити прояв цього симптому допоможе чашка особливого чаю – спробуй приготувати його вже сьогодні!

Здуття живота може виникати з різних причин. Зрозуміло, коли живіт розпирає після рясної трапези з неправильними продуктами – у цьому винні ми самі. Однак поряд з цим здуття може з’явитися в певні фази циклу, внаслідок запору або при зміні дієти. А іноді живіт надувається навіть через стрес!

Зменшити прояв неприємного симптому допомагає комплексний підхід: збалансоване харчування, достатнє споживання чистої води та активний спосіб життя. А щоб доповнити турботу про стан свого живота, експерти радять пити чай з імбиром — адже він покращує травлення та допомагає впоратися зі здуттям.

Імбирний чай – найкраща заміна ранковій чашці кави. На відміну від кофеїну він заспокоює шлунково-кишковий тракт і має протизапальний ефект.

«Імбір багатий органічними кислотами, фенольними сполуками (рослинні антиоксиданти — прим. ред.) та ліпідами. Завдяки цьому він знімає запалення, усуває нудоту та бореться з набряками. А ще імбир допомагає пришвидшити дефекацію. Разом це допоможе зменшити газоутворення», — пояснює сертифікований дієтолог Ліана Вернер-Грей.

Імбирний порошок або шматочки свіжого імбиру можна додавати в зелений чай. А можна заварювати імбир самостійно, заливаючи окропом на 10-15 хвилин. Для більшої користі до такого напою слід додати м’яту, мед і куркуму. Всі ці компоненти сприятливо впливають на шлунково-кишковий тракт і, до того ж, добре доповнюють один одного до смаку.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

5 міфів про користь рослинних олій для здоров’я та краси

Оливкова олія - панацея від усього, пальмова шкідливіша за алкоголь, кокосове корисне для волосся і судин, але це...

Синдром сухого ока: як він проявляється та якими засобами його лікувати

Відчуття «піску в очах» та печії, на жаль, добре знайоме багатьом із нас. Якщо ти відчуваєш подібні дискомфортні...

8 помилок, які зменшують тривалість життя: перевір себе

Зрозуміло, що не все підлягає контролю, наприклад, вибір генів, з якими ти народжуєшся. Проте спадковість не визначає твою...

Чому болить голова: причина, про яку рідко хто задумується

Виявляється, перемогти мігрені, найімовірніше, допоможе не невролог, а лікар зовсім іншої спеціалізації! Головний біль став мало не щоденним супутником...