5 міфів про фітнес після пологів, в які час перестати вірити

Підпишись на нас:

Тренування, найімовірніше, не перше, про що ти думаєш після народження дитини. І не друге. І навіть не десяте.

Але є мами, які хочуть якнайшвидше повернутися до колишнього способу життя — ось що, на думку експертів, їм треба знати.

Міф №1: тренування можна відновити за кілька днів після пологів

Цей стереотип з’явився нещодавно завдяки зіркам, які постять селфі зі спортзалу через тиждень після пологів, та… лікарям. Наприклад, фахівці з Американського коледжу акушерів та гінекологів стверджують, що деяким жінкам достатньо відпочити кілька днів, і після цього можна приступати до тренувань.

Як пояснює спеціалістка з діастазу прямих м’язів живота та реабілітації кора Сара Бредфорд, гінекологи мають рацію, ось тільки зрозуміли їх, як це часто трапляється, неправильно. Йдеться не про те, що через п’ять днів після повернення з пологового будинку можна бігати чи присідати зі штангою — насправді медики говорили про неспішну ходьбу чи нескладні реабілітаційні вправи.

Міф №2: якщо ти у добрій формі, то зможеш швидше відновити заняття фітнесом

«Процес відновлення у кожної жінки індивідуальний, і не має значення, який у вас був рівень фізичної підготовки до вагітності», — каже мама трьох дітей та інструктор з йоги Крістін МакГі. А Бредфорд додає: «Надто раннє повернення до тренувань може створити проблеми навіть для найбільш підготовлених. Пологи – серйозна подія. Нашому тілу потрібен час, щоб відновитися».

Міф №3: лікар краще знає, коли можна починати тренуватися

Це не означає, що можна відновлювати тренування до того, як дозволу дасть твій лікар. Навпаки — навіть після отримання «допуску» слід оцінити свій стан, щоб зрозуміти, чи справді фітнес не завдасть шкоди. Наприклад, каже Бредфорд, далеко не завжди медики спочатку перевіряють жінку на предмет діастазу прямих м’язів живота та відновлення функцій тазового дна і лише після цього дозволяють повернутися до колишнього способу життя. Тому Сара радить слухати не лише лікаря, а й своє тіло.

Міф №4: діастаз пройде сам собою

Це не зовсім міф – зазвичай проміжок між прямими м’язами преса після пологів справді скорочується сам собою. Але так відбувається далеко не завжди все залежить від індивідуальних особливостей жінки. Іноді, щоб позбавитися діастазу, потрібні діафрагмальне дихання, фізіотерапія і спеціальні вправи для кора, буває і так, що без хірургічного втручання не обійтися.

Міф № 5: тренуватися після пологів не вийде через виснаження та дефіцит сну

«Бути молодою матір’ю непросто», — каже тренер Кайла Іцінес, яка сама після народження дочки стикалася зі втомою та зникненням мотивації. Проте Кайла нагадує, що не обов’язково ходити до тренажерної зали — короткі прогулянки з коляскою та домашні вправи можуть стати твоїми найкращими друзями.

Іцінес радить жінкам, які нещодавно народили дитину, короткі тренування по 10-30 хвилин, і додає, що дуже важливо не звинувачувати себе через такі зміни фітнес-рутини — постійна турбота про новонародженого у поєднанні з нестачею сну — досить поважна причина, щоб зменшити оберти.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Як спекти ідеальний бісквіт: головні лайфхаки

Як приготувати ідеальний торт та основу для домашнього торта,...

Які квіти практично не вимагають догляду: 6 варіантів для клумби

Садівники-початківці, в яких мало досвіду, хочуть посадити на своїй...

Вся правда про банани: кому їх не можна їсти

Цей екзотичний фрукт, давно перестав бути чимось незвичайним. Сьогодні...

Потрібна 1 крапля, щоб герань безперервно цвіла

Неправильний догляд за геранню призводить до того, що відома...

З чим краще їсти картоплю, щоб не погладшати: 7 продуктів

Страви з картоплі користуються величезною популярністю в українців.  Сам...

Ця каша найкраще виводить холестерин: працює не гірше за таблетки

Так і не змогла полюбити каші, якими нас усіх...

Помідори: 5 причин, чому їх варто їсти

Вони є багатим джерелом вітамінів та мінералів, необхідних для...