Скільки калорій понаднормово набирає людина, якщо мало спить: лякаюча цифра від лікарів

Підпишись на нас:

Щодня наше тіло спалює калорії навіть якщо ми не займаємося спортом. Проте при порушеному режимі сну обмінні процеси порушуються, а апетит зростає.

Щоденна норма калорій у кожного своя. Вона залежить від статі, віку, зросту, ваги, активності та безлічі інших факторів. Але в середньому жінкам рекомендується споживати не більше 1600-1800 калорій на день – якщо хочеться не набирати вагу і навіть повільно, але правильно худнути.

Звичайно, періодично у всіх трапляються так звані «чітміли», коли ми їмо понад норму. Але якщо вірити медичним дослідженням, куди частіше подібні зриви трапляються у людей, які не стежать за своїми біоритмами та недостатньо сплять.

Розуміємо, дотримуватись рекомендації про відхід до сну до 23:00 та 7-8-годинний відпочинок досить складно. Особливо, коли вийшла нова серія улюбленого серіалу — чи складно відволіктися від скролінгу нескінченної стрічки у соцмережах.

Проте не варто забувати про те, що саме уві сні наш організм виробляє лептин — гормон, який відповідає за почуття голоду. Коли ми недостатньо спимо, синтез лептину знижується. Проте синтез «гормону апетиту» греліну навпаки збільшується! Саме цим явищем пояснюється посилений потяг до їжі після безсонної ночі.

Хочеш ще більше мотивації, щоб якнайшвидше лягти спати? Тоді запам’ятай ці цифри! Під час безсонної ночі організм витрачає на 160 ккал більше, ніж під час сну. Однак за час неспання наступного дня ти вмить витратиш цей побічний запас. Адже, як було встановлено в ході досліджень, і регулярне, і періодичне дотримання режиму 4-годинного сну підвищує апетит людини приблизно на 900 ккал на день. А тепер уяви, скільки можна з’їсти надміру, якщо не спати цілу ніч… Або якщо страждати від регулярного недосипу. Саме тому проблеми зі сном прийнято вважати однією з основних причин появи зайвої ваги.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Попелиця на кущах смородини: швидка допомога рослинам

Що може бути кращим, ніж зібрати урожай ягід на...

Стимулятор росту помідор: народний рецепт

Будь-яка розсада, перед тим як буде висаджена на грядки...

Сода чи розпушувач: чи є між ними різниця

Під час готування випічки в одних рецептах зазначається сода,...

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що...

Городники пояснюють, чи потрібно влітку поливати помідори

Прочитавши заголовок, більшість людей подумає: звичайно, треба, інакше вони...

Соковиті відбивні з курятини: таких ви ще не пробували

М’які соковиті відбивні – мрія кожної господині. Але це...

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...