Як прибрати кортизоловий живіт: 3 способи стати стрункішими без дієт

0
Як прибрати кортизоловий живіт: 3 способи стати стрункішими без дієт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кортизоловим животом називають жирові відкладення в області талії. Боротися з такою недосконалістю можна не лише за допомогою спорту та харчування, а й коригуючи спосіб життя в цілому.

Великий живіт – головна причина комплексів мільйонів жінок у всьому світі. Іноді живіт випирає, навіть якщо вага знаходиться в межах норми: наприклад, після народження дітей або через порушення постави.

Ще одна поширена причина відсутності плаского живота – хронічний стрес. Через переживання, втому та перенавантаження рівень гормону стресу кортизолу значно підвищується. В організмі прискорюється вироблення жирових клітин і ми стаємо схильними до переїдання… Саме так і виглядає порочне коло, яке веде до появи зайвої ваги і того самого кортизолового живота.

Що цікаво, стандартне схуднення менш ефективне, коли йдеться про зменшення жирових відкладень, пов’язаних із порушеннями вироблення кортизолу. У такому разі потрібна комплексна робота, яка в першу чергу допоможе знизити вплив стресу на твоє життя.

Стеж за режимом сну

7-9 годин сну щодня – не розкіш, а необхідність. Звичайно, відмовитися від серіалу перед сном чи бескінечного перегортання стрічки соцмереж вкрай складно. Але без цього життя не налагодити. А значить, і схуднути буде в рази важче!

Виключи каву

Кофеїновмісні напої стимулюють вироблення кортизолу, а також впливають на нервову систему, провокуючи труднощі засинання і навіть безсоння. Заміни чорний чай трав’яним, а замість кави пий натуральний какао. Якщо дотримуватись цих правил хоча б у другій половині дня, можна багато що змінити.

Їж повільно

Найчастіше люди у стресі їдять багато, компульсивно та погано пережовуючи їжу. Це знижує рівень насичення, а також впливає на обмінні процеси в організмі та перешкоджає здоровій роботі кишечника.

Засікай час, за який з’їдаєш свій сніданок, обід чи вечерю. В ідеалі прийом їжі повинен тривати щонайменше 15 хвилин. Багато хто справляється з вмістом тарілки в двічі, а то й утричі швидше!

попередня статтяБаклажани “по-французьки” за простим рецептом
наступна статтяДеруни в духовці із салом та цибулею: виходить смачно та незвично
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я