Чому гниє коріння орхідеї: неочевидні причини

0
Орхідеї
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

В когось орхідеї цвітуть довго і не вимагають особливого догляду, а є господині, які спостерігають за пишним цвітінням квітки раз в п’ятирічку. Саме неуважне ставлення до рослини і декілька банальних помилок в догляді призводять до появи такої проблеми, як гниття коренів.

Недостатнє висвітлення

Основною причиною цієї проблеми є відсутність достатньої кількості світла, що призводить до зменшення кількості вологи, яка випаровується і це являється початковим етапом гниття коренів квітки.

Перезволоження

Дехто з починаючих квітникарів навпаки досить часто поливає квітку. Рослина в свою чергу не може впоратися з надлишком вологи і коріння також починає загнивати.

Надлишок добрив

Такий підхід призводить до появи великої кількості коріння, яке не потрібно орхідеї в такій кількості і знову результат плачевний.

Грибкові інфекції

Якщо на пластинах листя побачили невеликі горбики, то це вірні ознаки грибкової інфекції. Така рослина також з часом буде гинути від гниття коренів.

попередня статтяКліщі ненавидять цей запах: спробуйте репелент з олії
наступна статтяЯкщо наросло багато часникових стрілок, приготуйте намазку
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я