Ці вечірні звички провокують утворення жиру на животі – вони є майже у всіх

0
Ці вечірні звички провокують утворення жиру на животі - вони є майже у всіх
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Деякі нешкідливі на перший погляд вечірні звички, які вже увійшли в твою щоденну рутину, багато років не просто заважають тобі скинути зайві кіло, а провокують утворення жирових складок на животі.

Але, можливо, бажання нарешті позбутися жирового прошарку на животі буде сильнішим, ніж наслідуванням щоденним ритуалам? Ці незначні, але шкідливі звички впливають на метаболізм.

Склянка молока перед сном

З одного боку, справді добре діє, якщо потрібно розслабитися — у молоці багато триптофану, амінокислоти, що полегшує засипання. Але підходить такий спосіб лише тим, хто не має абсолютно ніяких проблем із зайвою вагою і гарно переносить лактозу.

Тому що комбінація молочного жиру та лактози гарантовано призводить до набору ваги – і навіть , якщо вживати знежирене молоко, цю схему не обдурити.

Скролінг соцмереж у ліжку

Вже й дітям відомо, що синє світло від гаджетів порушує циркадний ритм, пригнічуючи вироблення мелатоніну, гормону сну. Коли ти невисипаєшся, мозок бажає отримувати енергію з швидких джерел глюкози і виникає постійна тяга до солодкого. Крім того, при нестачі сну змінюється обмін речовин – зростання м’язів уповільнюється, а жир на животі утворюється дуже активно.

Пізні вечері

Під час сну травлення повинне вимикатися, а тіло – відновлюватися. Але якщо вечеряти менш ніж за три години до сну, організм змушений перетравлювати все те, що в нього відправили – запасати жир на животі.

Звичка щільно вечеряти пізно погано впливає рівень цукру в крові і метаболізм жирів. До того ж проблеми засвоєння їжі роблять сон тривожним і поверховим, утворюючи замкнене коло – «переїдаю, тому що не висипаюся».

Безкінечні кава-брейки

Мало не пити каву перед тим, як вирушити на бокову — згідно з дослідженням, опублікованим в американському «Журналі клінічної медицини сну», порція кофеїну навіть за 6 годин до сну маю збуджуючу дію. Ну а якщо є дефіцит сну підвищується рівнем гормону греліну, який викликає почуття голоду та може сприяти збільшенню ваги.

попередня статтяЯк смачно засолити скумбрію: головні секрети досвідчених господинь
наступна статтяКліщі ненавидять цей запах: спробуйте репелент з олії
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я