Як приготувати найкорисніший напій проти безсоння

0
Як приготувати найкорисніший напій проти безсоння
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Іноді проблеми зі сном бувають у кожної з нас. Однак, якщо вірити соцмережам, саме цей вечірній напій забезпечує найшвидше засинання — і купу інших корисних властивостей.

Що допоможе швидко заснути, якщо медитація та розслаблююча музика не допомагають? Кілька років тому було модно пити перед сном мелатонін — хоча з часом експерти з’ясували, що багатьом категоріям людей ця добавка не підходить і навіть шкодить здоров’ю. Чашка теплого молока теж не всім приносить користь. Як і кухоль трав’яного чаю, розслаблення від якого відчувають лише одиниці.

Тим не менш, фанати здорового способу життя не втрачають надії знайти ідеальний напій для гарного сну. З недавніх пір у «Тіктоку» на цей титул став претендувати «коктейль сплячої красуні» — вишневий сік, змішаний із добавками на основі магнію.

Поряд із залізом, кальцієм, йодом та іншими мікроелементами магній – найважливіший компонент для нормального функціонування організму. За статистикою, багато хто відчуває дефіцит магнію, який тягне за собою появу стресу, занепаду сил і в цілому впливає на психоемоційний стан.

Вишневий сік є природним та безпечним джерелом того самого гормону сну мелатоніну. Ще кілька років тому вчені провели дослідження, у ході якого довели, що після прийому натурального вишневого соку люди легше засинають та якісніше сплять.

Так як магній має заспокійливий ефект і його рекомендовано пити ввечері, а вишневий сік так само радиться приймати перед сном, підприємливі інтернет-користувачі вирішили поєднати приємне з корисним – і не натішаться отриманим ефектом.
Експерти не заперечують потенційної користі «коктейлю сплячої красуні» і не вважають, що він може несприятливо впливати на організм.

«Якщо порівнювати магній та вишневий сік з добавками на основі мелатоніну, краще віддати перевагу першому. БАДи з мелатоніном можуть викликати звикання та знижувати здатність організму самостійно виробляти гормон сну. Тим часом вишня і магній, навпаки, сприяють природному поповненню балансу мікроелементів, пов’язаних зі сном», — вважає нутриціолог Сьюзан Шактер.

попередня статтяЯк правильно смажити молоду картоплю на сковорідці, щоб вона не розвалювалася: 5 лайфхаків
наступна статтяЯк приготувати найсмачнішу окрошку: 5 лайфхаків
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я