Чому влітку потрібно пити каву з сіллю: незвичайний рецепт

0
Чому влітку потрібно пити каву з сіллю: незвичайний рецепт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Багато хто не уявляє, як можна пити каву без цукру. Вчені тим часом рекомендують не просто відмовитися від солодкої добавки до напою, а замінити її невеликою дрібкою солі – адже це не тільки корисно, але й смачно.

Насправді кава з сіллю — зовсім не новація послідовників біохакінгу. На сході підсолену каву пили ще сторіччя тому: для того, щоб розкрити повноцінний смак напою та прибрати зайву гіркоту кавових зерен, яку багато хто маскує за допомогою солодощів та молока.

Виходить, сіль допомагає робити каву більш низькокалорійним напоєм, оскільки завдяки ній можна відмовитися від використання цукру та інших «смаколиків».

Однак основна властивість солоної кави – здатність балансувати рівень натрію в організмі. Саме на цей ефект пропонують звернути увагу фахівці.
Як відомо, кофеїновмісні напої мають сечогінний ефект і можуть порушувати водний баланс.

Влітку рівень гідратації більше змінюється: через те, що тіло активніше виробляє піт і витрачає водні ресурси організму. Невелика дрібка солі в каві допомагає заповнити баланс натрію – мікроелемента, який відповідає за перерозподіл води в нашому організмі.

До речі, коли ми говоримо про солону каву, ми зовсім не маємо на увазі помітний солонуватий присмак напою. Для того, щоб сіль принесла користь і усунула гіркоту кави, солі потрібно буквально на кінчику ножа, і краще віддати перевагу морській солі.

попередня статтяЯкі інгредієнти варто додати в каву, щоб напій став смачнішим та кориснішим
наступна статтяЯк швидко розморозити тісто: хитрощі, які здивують господарок
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я