Як зробити з полуниці цукати — неймовірно гарно та смачно

0
Цукати з полуниці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Для цукатів потрібно вибирати полуницю стиглу, гарну та без пошкоджень. Такі натуральні гарні ягоди можна використовувати в десертах, випічці та просто ласувати.

Інгредієнти

Для приготування вам потрібні наступні продукти:

  • полуниця — 1 кг;
  • цукор — 800 г;
  • вода — 200 мл;
  • лимонна кислота — 1/3 ч.л.

Як приготувати

Полуницю помийте. З ягід зніміть плодоніжки. Готувати краще за все в широкому емальованому тазу. Висипте в нього цукор. Додаємо воду. Поставте на плиту. Цукор має розчинитися. Доведіть до кипіння та всипте лимонну кислоту.

Перекладаємо в таз полуницю. Обережно перемішуємо в сироп, але обережно, щоб не пошкодити. Коли повторно закипить, проварюємо 2-3 хвилини та знімаємо з вогню на повне охолодження.

Зливаємо сироп з ягід. Ставимо сироп на вогонь. Доводимо до кипіння, проварюємо кілька хвилин та виливаємо назад на ягоди. Тепер таз з ягодами та гарячим сиропом ставимо на вогонь, доводимо до кипіння та через кілька хвилин виключаємо. Знову лишаємо до повного охолодження.

Ще раз зливаємо сироп з охолоджених ягід. Повторюємо процедуру ще раз нагрівання, проварюємо його до густоти варення. Виливаємо на ягоди. Ще раз таз доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин та виключаємо. Охолоджуємо на кілька годин.

Тепер вже охолоджені ягоди дістаємо та викладаємо на пласку поверхню. Можна на тацю. переставте її на підвіконня та сушіть. Процес може зайняти чотири дні. Періодично перевертайте, можна потім також поміняти тацю, щоб була чиста та без сиропу.

попередня статтяРятуємо літом полуничні кущі від будяків: ефективні методи
наступна статтяЧим підживити полуницю під час цвітіння: поради досвідчених городників
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я