Коли і чому потрібно відмовитись від інтервального голодування

0
Коли і чому потрібно відмовитись від інтервального голодування
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щодня в інтервального голодування з’являється все більше послідовників. Однак іноді жінкам варто відмовитися від такої системи харчування 16/8 інакше можна сильно нашкодити своєму здоров’ю.

Ти ще не пробувала інтервального голодування? Неохоче віриться! Ось уже кілька років ця система харчування б’є неймовірні рекорди популярності. Зірки зізнаються, що худнуть тільки завдяки погодинній відмові від їжі, а звичайні жінки, крім втрати кг, знаходять безліч плюсів у суворій дисципліні цієї системи.

Вчені, як і раніше, сперечаються про користь інтервального голодування і вважають, що жорсткіші варіанти методики — з відмовою їжі більш ніж на 16 годин — підходять далеко не всім людям. Однак і класична схема 16/8 не підходить для постійної основи. А якщо точніше, то для менструального періоду.

На даний момент проведено недостатню кількість досліджень щодо взаємозв’язку голоду та менструації. І все ж таки експерти вважають, що інтервальне харчування може негативно позначатися на функціонуванні жіночої гормональної системи.

У звичайні дні наш організм спокійніше реагує на недоїдання, незбалансованість раціону та нестачу різних мікроелементів. А ось під час початку циклу все це може призвести до нездужання та зміни кількості втраченої крові. Саме тому в дні місячних краще скоротити кількість годин без їжі, а також збільшити кількість продуктів, багатих водою та клітковиною: зелені, огірків та деяких видів фруктів.

Втім, ніколи не варто забувати, що інтервальне голодування — не означає, що можна  безсистемно споживати їжу у дозволений для цього час. Такий підхід загрожує переїданням і нестачею корисних нутрієнтів. Прагніть зробити раціон більш збалансованим. У такому разі голодувати стане легше – а результати системи 16/8 швидше проявляться на твоїй фігурі!

попередня статтяШвидко, просто та смачно: як приготувати піцу прямо на сковорідці
наступна статтяЗ таким маринадом шашлик вийде навіть у тих, хто його ніколи не готував
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я