Як плавно і безболісно зробити спорт частиною повсякденного життя

0
Як плавно і безболісно зробити спорт частиною повсякденного життя
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Всім відомо, наскільки важливими є фізичні навантаження для життя людини. “Спорт – це життя” – не просто гучна фраза, а достовірний факт, доведений безліччю наукових досліджень. Якщо взимку ви дозволили собі розслабитись і тренування зовсім пішли з вашого життя – не біда. До них завжди можна плавно і безболісно повернутися і зробити частиною вашого повсякденного життя. І почати ми радимо прямо зараз, а допоможуть вам у цьому поради нижче.

Починайте поступово

Якщо ви не займаєтеся спортом регулярно, не варто відразу починати тренуватися дві години п’ять разів на тиждень. По-перше, з незвички інтенсивні навантаження принесуть більше шкоди, ніж користі: ви сильно втомлюватиметеся, а організму навряд чи вистачить часу і сил на своєчасне відновлення. По-друге, така перенапруга просто відіб’є у вас будь-яке бажання займатися спортом, і з ймовірністю ви швидко його закинете. Спробуйте почати з невеликих тренувань, наприклад 15-хвилинний жироспалюючий комплекс або таке ж коротке тренування на сідниці. Коли організм звикне до таких навантажень, тривалість та інтенсивність тренувань можна буде підвищувати.

Спробуйте тренуватися на вулиці

Мабуть, тренуватися десь у зеленому парку на свіжому повітрі значно приємніше, ніж у задушливій залі в оточенні безлічі людей. На щастя, наприкінці весни всі заняття спортом можна сміливо переносити на вулицю, наприклад, почати бігати. Навіть якщо ви ніколи раніше цього не робили, ми радимо не списувати з рахунків цю активність: біг ефективний не тільки для схуднення та приведення м’язів у тонус, але й для зміцнення здоров’я серцево-судинної системи. Про те, як полюбити біг ми розповідали тут, а за цим посиланням ви знайдете інші тренування, які можна (і потрібно) виконувати на свіжому повітрі.

Вибирайте правильний одяг

Здавалося б, у тренуванні головне — це спорт, а що на вас надіте, ніякої ролі не грає. Однак, це зовсім не так. Наприклад, неправильно підібрані кросівки для бігу не тільки зроблять тренування менш ефективним, але можуть стати причиною травм під час тренування. На щастя, ми маємо цілу інструкцію, яка дозволить не помилитися з вибором. Та й одяг має бути максимально комфортним: не обмежувати рухів, не тиснути і ніяк не заважати виконанню вправ.

Не зловживайте навантаженнями

Якщо вам здається, що в заняттях спортом діє правило «чим більше – тим краще», поспішаємо вас засмутити. Якщо ви хочете займатися щодня, види навантаження обов’язково потрібно чергувати: інакше м’язи не встигатимуть відновлюватися, і нічого, крім втоми, ви від тренувань не отримаєте. Важливо скласти свій ідеальний спортивний режим, в якому вам буде зручно та комфортно тренуватись.

попередня статтяЧим можна замінити сіль у стравах: названо найкращий варіант
наступна статтяЯк правильно посмажити фарш, щоб він був соковитим
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я