Сирна запіканка «Зебра»: корисний та швидкий десерт

0
Сирна запіканка «Зебра»: корисний та швидкий десерт
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сирна запіканка «Зебра» настільки гарна, що, перш ніж спробувати, нею треба намилуватися. Шанувальники легких десертів та всього прекрасного у гастрономії будуть у захваті, а діти взагалі.

Існують різні варіації приготування смугастої запіканки. У нас рецепт без манки та борошна, завдяки чому різнокольоровий сирний пиріг вийде надзвичайно ніжним. Щоб він не розвалився, додамо скріплювальні елементи – кукурудзяний крохмаль та яйця. Ефектні смужки – справа техніки: збиваємо два варіанти тіста в міксері та шарами, обережно викладаємо у круглу форму. Після запікання запіканці даємо час добре охолонути. Подавати, прикрасивши цукровою пудрою та листочком свіжої м’яти.

Інгредієнти:

  • 500 сиру жирністю 9%
  • 4 яйця
  • 80 г натурального йогурту
  • 150 г цукру
  • 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  • 4 ст. л. какао
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • цукрова пудра
  • вершкове масло для змащування форми

Приготування:

Для приготування запіканки «Зебра» спочатку розігрійте духовку до 180°C. Жароміцну форму зі скла або силіконову форму діаметром 20-22 см змастіть вершковим маслом.

З’єднайте яйця зі звичайним і ванільним цукром і збийте міксером у пишну піну. Додайте сир і крохмаль і перемішайте. Відкладіть половину тіста. У частину тіста додайте йогурт і какао, збийте міксером.

Викладіть у центр форми 3 ст. л. світлого тіста. На нього покладіть 3 ст. л. тіста з какао. Продовжуйте формувати запіканку, чергуючи шари, доки не закінчаться обидва види тіста. Акуратно перенесіть форму в духовку та випікайте 45–50 хв. Повністю остудіть запіканку у формі, за цей час вона має ущільнитись. Перекладіть на блюдо і посипте цукровою пудрою.

попередня статтяЧому листя пересадженої розсади томатів стало фіолетовим: чи можна врятувати рослини
наступна статтяЧому не можна чистити зуби після кави та скільки чекати: пояснює експерт
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я