Найнебезпечніший продукт для обіду — багато хто його їсть щодня

1
Найнебезпечніший продукт для обіду — багато хто його їсть щодня
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Ми багато говоримо про те, що корисно їсти зранку та у вечірній час. Проте вдень теж слід уникати деяких продуктів, щоб не відчувати голоду і не набирати зайвої ваги.

Прийнято вважати, що в обідню пору можна дозволити собі куди більший спектр продуктів, ніж на сніданок або вечерю. Все тому, що в другій половині дня значно більше шансів спалити всі з’їдені калорії — тому дієтологи не забороняють їсти солодке після обіду.

До того ж у обідню перерву у нас дуже мало вільного часу. Хочеться з’їсти щось швидке і таке, що не потребує додаткової метушні з готуванням. Саме тому вибір багатьох людей падає на бутерброди, у всій їхній різноманітності: сендвічі, бургери та тости.

Бутерброди ідеально підходять для швидкого перекушування, майже на ходу. Ось тільки насправді сендвічі не такі багаті на білки та корисні жири, як здається на перший погляд — адже на шматочку хліба міститься вкрай обмежена кількість овочів, сиру, яєць, м’яса чи риби.

А ось вуглеводів такий обід містить, навпаки, дуже багато — навіть якщо бутерброд приготований на цільнозерновому хлібі.

Про білий хліб і так зрозуміло: це просто порожні калорії.

Деколи за кількістю калорій та вуглеводів бутерброди обходять навіть десерти. При цьому ситою до вечора після сендвіча на обід ти навряд чи залишишся – і незабаром захочеш перекусити. І не факт, що чимось кориснішим!

Звичайно, час від часу ти можеш їсти улюблений сендвіч чи бургер на обід — адже їжа має приносити задоволення! Але спробуй доповнити такий прийом їжі свіжим салатом із зелені та овочів, за бажанням можна додати ще трохи сиру. Так обід стане кориснішим — і набагато ситнішим.

попередня статтяУ розсольник спочатку класти картоплю чи огірки: помилки, які робить кожна друга господиня
наступна статтяЩо не можна додавати до млинців, щоб вони не підгоряли і чудово знімалися зі сковороди
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

1 коментар

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я