Чому вам треба посипати грядки вапном

0
Вапно на грядках
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Восени на дачі та городі багато роботи. І догляд за грядками входить в обов’язковий перелік справ. Потрібно підготувати ґрунт, щоб він був родючим та готовим до нового сезону. Не лише перекопати треба ділянку, але й підживити.

Для чого вапно

Серед рекомендацій та дій городників є пункт — внесення вапна. Це потрібно для розкислення ґрунту та покращення росту культур та їх плодоношення.

Звичайно, не всім потрібно вносити вапно на грядки. Восени це роблять тільки ті, хто знають про кислий ґрунт на ділянці. Якщо ви не впевнені в цьому, потрібно зробити заміри рН-метром або лакмусом.

Зверніть увагу і на загальні причини для використання вапна. Якщо ви помітили, що на поверхні ґрунту є біло-сірий наліт або прояви іржі з райдужною плівкою, це свідчить при високий рівень кислотності. Та й хвощ, кульбаби про це також будуть сигналізувати.

Вапно допомагає знизити рівень кислотності. Простий, доступний та дієвий метод. Робіть вчасно обробку грядок, щоб з наступної весни нові рослини гарно йшли в ріст та давали багатий врожай.

попередня статтяЯк доглядати за патисонами, щоб родили до пізньої осені
наступна статтяЗакуска до пива та просто похрумтіти — цибулеві кільця в клярі
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я