Чи справді всім потрібно пити риб’ячий жир

0
Чи справді всім потрібно пити риб'ячий жир
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Сьогодні, як і в дитинстві багатьом із нас, всі підряд радять пити риб’ячий жир. А точніше, вживати жирні кислоти омега-3 та омега-6. Ті, хто не їсть рибу та морепродукти, часом запитують: чи не стане мозок з часом працювати гірше, ніж у любителів риби? Давай розберемося!

Найголовніше – знайти продукти, в яких буде утримуватися все необхідне. При нестачі жирних кислот стан мозку з роками справді може погіршитися: з’являться проблеми з пам’яттю та увагою.

Відповідальні вегани і ті, хто живе в регіонах, де рибу дістати складно, виходять із становища так: їдять горіхи та насіння. Таким чином вони добирають жирні кислоти та вітамін D з інших продуктів харчування.

Чому ці елементи такі важливі? Омега-3 допомагає контролювати настрій та увагу, попереджає розвиток хвороби Альцгеймера та інших проблем із пам’яттю. Вітамін D бореться зі втомою та підтримує імунну систему.

Отримати омега-3 можна, наприклад, з лісових горіхів, насіння соняшника та чіа, а також з вітамінних добавок. Вітамін D також міститься в яєчному жовтку та молоці.

Але, безперечно, зручніше отримати все це «одним ударом», почавши їсти рибу. Навіть якщо ти її терпіти не можеш, подумай, що смаки згодом змінюються. Не починай із жирної риби, спробуй легку та смачну (і без «рибного» присмаку!) камбалу чи дорадо. Запекти рибу на грилі, посип сиром або улюбленими прянощами. Що стосується морепродуктів, то багато хто погоджується, наприклад, на креветки чи мідії. У результаті ти не тільки відкриєш для себе нову гаму смаків, але й даси організму масу корисних речовин!

попередня статтяЧим посипати компост 2 рази на місяць, щоб прискорити його дозрівання
наступна статтяЯк правильно варити яловичину, щоб вона була м’якою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я