Як виростити кріп, щоб був завжди молодим: секрети догляду

Як виростити кріп, щоб був завжди молодим: секрети догляду
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

У кропу короткий вегетаційний період і скоростиглі сорти можна збирати вже через 20 днів. Навесні його рано сіють, потім можна ще висіяти 2-3 рази, щоб збирати урожай свіжого кропу.

Подробиці

Кріп дуже довго сходить, тому що містить багато ефірних олій. А олія не пускає воду проникнути в зародок. Висівайте кріп у 3 етапи: рано навесні, влітку й ближче до осені.

Від шкідників обробляйте тільки за допомогою безпечних методів. Найкраще діє тютюновий настій. 0,5 тютюну треба залити 5 л гарячої води й настояти протягом доби. Після цього процідіть настій і розбавте водою у 2 рази.

Також можна кропити кріп відваром деревію. 800 г сухого деревію треба залити 2 л окропу, настояти протягом 6-8 годин, долити ще 8 л води. Такі методи менш дієві, тому бажано частіше  проводити обробку.

Від хвороб та шкідників також обробляють кріп деревною золою. Її можна розтрусити по грядці або зробити настій і полити кріп.

попередня статтяЩо приготувати з креветок — швидко, смачно, апетитно за 5 хвилин
наступна статтяСтати спортсменом у 50+ років. П’ять порад від 63-річного чемпіона України з фрідайвінгу
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я