Як з насіння виростити апельсин у домашніх умовах: 4 важливі нюанси

0
Як з насіння виростити апельсин у домашніх умовах
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вирощування апельсина – це складний технологічний процес, який потребує максимум уваги та зусиль від кожної людини.

Тому варто детальніше розібратися, як виростити апельсин із насіння в домашніх умовах, дотримуючись рекомендацій від фахівців.

Подробиці

Посадка

Для посадки важливо вибрати якісний матеріал. Його потрібно брати із стиглих та солодких плодів правильної форми.

Якщо насіння почало висихати або присутні певні пошкодження на поверхні, від їх посадки варто відмовитися. Справа в тому, що таке насіння за підсумком може не зійти.

Перед посадкою слід виконати пророщування.

В який спосіб це проводиться:

Зволожується марля.

Викладається насіння.

Для створення парникового ефекту можна використати звичайний поліетиленовий пакет.

Насіння необхідно тримати в теплі, доки не з’являться перші сходи.

Раз на кілька днів додавати трохи води. Не можна допускати ситуацій, коли тканина пересохне.

Коли з’являться перші паростки, можна розпочинати посадку.

Посадка пророщеного насіння

Терміни посадки залежать від стану паростків. Як показує практика, має пройти від 3 до 5 тижнів. Горщик для посадки слід готувати ретельно, особливу увагу приділяючи дренажу. Це може бути керамзит або дрібне каміння. Не можна допускати, щоб волога накопичувалася, адже в цьому випадку можуть початися процеси гниття.

Після посадки паростків важливо продумати правильне освітлення. Апельсини люблять сонячне світло, проте тут варто виявляти раціональність. Важливо поставити горщик таким чином, щоб апельсин не перегрівався. Досвідчені дачники відразу починають займатися створенням штучного освітлення, воно полегшує подальший догляд.

Кілька важливих порад:

  1. Апельсин добре почувається при температурі 22-24 градуси.
    Вологість повітря має становити близько 40%. Якщо ви вирощуєте апельсин на вікні взимку, повітря буде пересушене через нагрівальні прилади. Просте рішення – це установка поруч із горщиком ємності з вологим камінням.
  2. Апельсин не переносить надлишку вологи, але це типова помилка багатьох. Найчастіше досить обприскувати рослини пульверизатором. При цьому допускати пересихання ґрунту не варто.
  3. Вода для поливів має бути відстояною, в ідеалі використовувати дощову.

Цвітіння та формування крони

Більшість людей чекають від апельсинового дерева гарного цвітіння вже у перші роки. Важливо зрозуміти простий факт: перші бутони з’являться приблизно за 6 років. Протягом усього зростання необхідно вносити підживлення та регулярно виконувати обрізання.

Перші плоди з’являться приблизно за 10 років. З великою часткою ймовірності вони будуть дрібними та гіркими. Щоб апельсини були їстівними, до дерева необхідно прищепити гілку сортової рослини, яка плодоносить.

Вирощувати їстівні апельсини вдома особливого сенсу немає, адже дерево виконує декоративну функцію і показує, що в будинку є людина, яка може виростити складні рослини.

попередня статтяЯк приготувати яловичину, щоб «танула в роті»
наступна статтяЧи потрібно мити гречану крупу перед варінням: помилка, яку робить кожна друга господиня
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я