У цьому продукті в 5 разів більше кальцію, ніж у молоці

0
У цьому продукті в 5 разів більше кальцію, ніж у молоці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Всім відомо, що найкраще джерело кальцію – це молочні продукти. Але якщо тобі потрібно знизити кількість «молочки» у раціоні, зверни увагу на цей популярний суперфуд, який є рекордсменом за вмістом кальцію.

Кальцій потрібен всім. Особливо важливо стежити за його вмістом у раціоні у зрілому віці. У період менопаузи саме кальцій допомагає запобігти розвитку остеопорозу та інших захворювань кісткової системи.

До того ж недостатній рівень кальцію негативно впливає на здоров’я зубів. Через це більш активно з’являється карієс, а емаль зазнає руйнувань.

Рекомендована норма кальцію для дорослих жінок дорівнює 1000 мг на добу і 1200 мг після 50 років. Таку норму «закриє» 100 г твердого сиру. Або велика склянка кефіру, ще одна склянка молока та 200-грамова порція сиру зі сметаною, якщо не брати до уваги вміст кальцію в інших продуктах. Там його значно менше, ніж у молочці.

Втім, молочні продукти їдять не всі через непереносимість лактози або просто тому, що не люблять їх. Саме тому варто звернути увагу на альтернативні джерела кальцію. Насамперед це — насіння.

  • Найбільше кальцію містить мак – 1667 мг на 100 г продукту.
  • Йому майже не поступається кунжут — на 100 г насіння припадає 150-відсоткова добова норма цього мікроелемента.
  • Однак ні того, ні іншого багато не з’їси. На допомогу прийде ще один суперфуд-рекордсмен – насіння чіа. 100 г насіння чиа містять 630 мг кальцію. Це у 5 разів більше, ніж у молоці. Для приготування однієї порції пудингу на основі чіа знадобиться мінімум 30 г насіння. До того ж насінням чіа можна «приправляти» інші страви: наприклад, посипати ними кашу або сир або додавати в будь-яку випічку.

Якщо врахувати, що насіння чиа стає все доступнішим за ціною, а в останні роки зустрічаються навіть на полицях звичайних продуктових магазинів, варто додати його до свого щоденного меню.

попередня статтяОдин несподіваний інгредієнт, який робить котлети соковитішими і ароматнішими
наступна статтяЧому не варто викидати зелену частину цибулі-порею
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я