...
ГоловнаЛайфстайлЯк визначити час, коли найкраще викопувати буряк

Як визначити час, коли найкраще викопувати буряк

Підпишіться на нас:

Вирощування та очікування дозрівання коренеплодів — частина процесу на шляху до збору врожаю. І тут постає питання, а коли саме його потрібно збирати. Всі коренеплоди мають різний час дозрівання, тож треба мати впевненість в точності визначення часу.

Як це зробити

Практика дачників та городників немає єдиного підходу до вирішення питання. Хтось робить за датами посіву, вираховуючи приблизний час дозрівання, інші намагаються орієнтуватися по стану самих рослин.

Переважно буряки викопують наприкінці літа або ж на початку осені. Все залежить від погоди та теплих днів, наскільки вони були вдалими для дозрівання врожаю.

Найперше потрібно знати, що затягувати час аж до холодів та заморозків точно немає сенсу. Підморожені коренеплоди гірше зберігаються. А вам треба хоча б до весни протягнути час.

Орієнтуйтесь за станом бадилля. Якщо воно почало жовтіти, прийшов час викопувати буряк. Звичайно, що найкраще робити це в суху погоду. Зайва волога та дощ — погана погода для буряків.

Після викопування буряки треба лишити на грядці обвітритися. Потім вже прибирають бадилля. Треба лишити по 1 см. Якщо корінці задовгі, трохи вкоротіть їх. На цьому ваші роботи завершені. Лишається тільки розмістити буряки на зберігання.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...