4 речі, які гастроентерологи радять робити щодня, щоб кишечник працював, як годинник

Підпишись на нас:

Кишечник впливає практично на всі аспекти нашого здоров’я: його збалансований та різноманітний мікробіом – основа міцного імунітету та надійний захист від вікових захворювань та ознак старіння.

Практикуючий гастроентеролог, доктор медицини та автор книги «Оновлення кишечника» Рошин Радж вважає, що подбати про цей орган не так вже й складно — ось які чотири прийоми використовує вона сама.

Спеції у ранковій каві

Додавання в каву кориці або куркуми – один із найпростіших і найлегших способів збільшити в раціоні кількість фітонутрієнтів, пояснює доктор Радж. «Вони допомагають впоратися з вільними радикалами, що ушкоджують клітини та викликають старіння, а також збільшують кількість добрих кишкових бактерій», — каже Рошині.

Підставка для ніг у туалеті

Запор – одна з найпоширеніших проблем, з якими люди приходять до лікаря Радж. Це просто визначити, якщо у вас менше трьох походів у туалет «по великому» на тиждень. Проте гастроентеролог вважає, що у кожної людини свій власний режим роботи кишечника, і якщо пацієнт не відчуває, що орган «забитий», то, ймовірно, все в повному порядку .

Тим, хто зіткнувся із запорами, хоча п’є достатньо води, їсть продукти з високим вмістом клітковини та зберігає фізичну активність, лікар Радж радить придбати підставку для ніг у туалет: підняті коліна зменшують напругу та допомагають швидше позбутися вмісту кишечника.

Більше жирів

За словами доктора Радж, жирні кислоти омега-3 — один із найкращих способів «нагодувати» кишкові бактерії та збільшити їхню кількість. Тому потрібно їсти більше авокадо, шпинату, горіхів та жирної риби.

Менше переробленого м’яса

Рошини радить своїм пацієнтам повністю відмовитися від переробленого м’яса – сосисок, ковбас та копченостей. “В них містяться нітрити, які, хоча і не шкодять нашому здоров’ю в цілому, токсичні для “хороших” бактерій кишечника”, – каже вона. Звичайно, одна порція переробленого м’яса серйозно тобі не нашкодить, проте не варто робити такі продукти основним джерелом білка в раціоні

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Жодна кульбаба більше не проросте на ділянці: допоможе хитрий спосіб

Не всі дачники радіють кульбабі на своїй ділянці. Рослина...

Як захистити пекінську капусту від шкідників

Багато дачників дедалі частіше вирощують пекінську капусту на своїй...

Які сорти смородини менше хворіють: запам’ятайте ці дві назви

Кожен дачник мріє про багатий урожай фруктів та овочів,...

Плюси та мінуси скошування полуниці влітку

Часто в рекомендаціях щодо догляду за полуницею окремим пунктом...

Які напої зміцнять здоров’я та продовжать молодість: прості рецепти

Весна – це чудовий час для того, щоб почати...

Завжди тримайте цю спецію на кухні: на городі попелиця боїться її як вогню

Попелиця небезпечна для городу – вона дуже швидко розмножується...

Як з розумом та користю використовувати залишки їжі на кухні

Ось 9 продуктів, яким можна дати "друге життя" -...